Danas se u Kataru igraju dvije utakmice - Hrvatska protiv Brazila igra za polufinale

4
Radiosarajevo.ba
Danas se u Kataru igraju dvije utakmice - Hrvatska protiv Brazila igra za polufinale
Foto: EPA-EFE / Vatreni nakon utakmice s Japanom

Osam reprezentacija nastavlja takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a najveće iznenađenje je priredio Maroko koji je na penale izbacio Španiju.

Već danas počinju prvi mečevi četvrtfinala, u kojima ćemo držati fige za naše susjede - Hrvate, a zanimljivo je da vatreni prvi otvaraju mečeve osam najboljim na Mundijalu. Protivnik im je Brazil. 

16:00 sati Hrvatska - Brazil (Education City Stadium, Al Rayyan)

 Vatreni su na putu do ponavljanja uspjeha sa prošlog Mundijala. Izbacili su Maroko, a prva naredna stepenica je - Brazil! Vatreni su postali kraljevi penala i produžetaka, a i danas se priča o odbranama Dominika Livakovića, koji je Japancima odbranio tri penala i odveo Hrvatsku dalje.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Detalji sa utakmice Brazil - Južna Koreja
FOTO: AA: Detalji sa utakmice Brazil - Južna Koreja

S druge strane im stoje Brazilci koji su bez većih problema savladali Južnu Koreju s 4-1. Za njih je najbitnije da se u sastav vratio Neymar koji je propustio dvije utakmice u grupi nakon povrede zgloba protiv Srbije.

Brazil je istina favorit. Hrvati su gubili od Karioka. Samo na Mundijalima dva puta - prvi put 2006. u Njemačkoj sa 0:1, a drugi puta 2014. u Brazilu sa 1:3.

Ipak, tradicija postoji da bi se rušila.

/ Anketa

Koja od ovih osam ekipa će postati novi prvak svijeta na SP u Kataru?
Rezultati

20:00 Nizozemska - Argentina (Lusail Iconic Stadium, Lusail)

Susret Nizozemske i Argentine poprima već pomalo mitski status u nogometnim kuloarima.

Detalji sa utkamice Nizozemska - SAD
FOTO: AA: Detalji sa utkamice Nizozemska - SAD

Pet puta su se susreli na svjetskim prvenstvima, od čega prvi puta 1974. kada su slavili Nizozemci 4-0, a posljednji 2014. kada su Argentinci pobijedili na penale.

I dok Argentina sanja novi naslov nakon daleke 1986. i Maradoninog pohoda, Nizozemci se žele okititi po prvi puta laskavom titulom.

Obje ekipe su bez većih problema ušle u četvrtfinale. Nizozemci su s 3-1 savladali SAD, dok su Argentinci, uz veću dozu stresa, s 2-1 pobijedili Australce. Messi je u osmini finala odigrao svoju 1000 utakmicu u karijeri, a pritom je zabio i svoj prvi gol u nokaut fazi Svjetskih prvenstava. 

Argentina-Australija
FOTO: AA: Argentina-Australija

Obje utakmice možete gledati u LIVE prijenosu na kanalu BHRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije