Bravo Zmajice: Ženska reprezentacija BiH slavila u Crnoj Gori i došla na korak baraža

0
Radiosarajevo.ba
Bravo Zmajice: Ženska reprezentacija BiH slavila u Crnoj Gori i došla na korak baraža
Foto: NSBiH / Detalji sa meča BiH - Crna Gora

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je veoma važnu pobjedu u Porgorici protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a izabranice selektorke Samire Hurem slavile su rezultatom 0:2.

Zmajice su ovom pobjedom preuzele drugo mjesto na tabeli grupe E sa deset bodova, jednim više od Crne Gore, koja ima i jedan meč manje, te je tako naš nacionalni tim zadržao realne šanse za plasman na smotru najboljih svjetskih selekcija.

Sofija Krajšumović je imala priliku u petoj minutu, a ni Nikolić nije iskoristila svoju šansu u 13. i 15. minuti, kada je Krstović odbranila. Krajšumović je u 21. minuti dovela našu reprezentaciju u prednost od 0:1. na asistenciju Merjeme Medić.

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Do kraja prvog poluvremena naš tim je imao još nekoliko šansi, dok je golu Zmajica prijetila bivša fudbalerka SFK 2000 Sarajevo Jasna Đoković. Slađana Bulatović je u nastavku bila najopasnija kod domaćih, a i naš tim je imao neke šanse, piše Scsport.

Milena Nikolić je riješila sve golom u 81. minuti na asistenciju Selme Kapetanović, kada je udvostručila prednost Zmajica. Pokušavale su Crnogorke u nastavku, ali sigurna je bila na golu BiH Envera Hasanbegović i rezultat se nije mijenjao.

Crna Gora – Bosna i Hercegovina 0:2

Stadion: Trening kamp FSCG (Podgorica). Sudija: Sofik Torosyan (Armenija). Žuti kartoni: Đoković, Šaranović, Stanović, Karličić (Crna Gora), Medić, Kamerić, Slišković (BiH).

CRNA GORA: Krstović, Popović, Šaranović, Maraš, Božić, Đukić, Đoković, Karličić, Stanović, Bulatović, Tosković.

BiH: E. Hasanbegović, Kamerić, Slišković, Hasanbegović, Kršo, Piskić, Spasojević, Milinković, Krajšumović, Nikolić, Medić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije