Bravo, susjedi: Dinamo osigurao Hrvatskoj dva mjesta u Ligi prvaka

Radiosarajevo.ba
Bravo, susjedi: Dinamo osigurao Hrvatskoj dva mjesta u Ligi prvaka
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL / Slavlje igrača Dinama nakon pobjede nad Benficom

Izet Hajrović i Amer Gojak, dva naša internacionalca iz redova Dinama, ostat će upisani u historiji ovog zagrebačkog tima kao nogometaši koji su Hrvatskoj osigurali dva mjesta u Ligi prvaka.

Nastavlja se modra bajka: Dinamo srušio slavnu Benficu na punom Maksimiru

Kako je Izet Hajrović proslavio gol odluke i šta je rekao nakon pobjede Dinama

Dinamo je sinoć sa 1:0 nadigrao Benficu i tako osigurao dodatni skok za Hrvatsku na UEFA-inoj listi koeficijenata. Taj skok je toliko savršen da će hrvatski nogomet od sezone 2020/2021 imati pet učesnika u europskim takmičenjima.

Amer Gojak na utakmici protiv Benfice - undefined

Prvi put u historiji, dva hrvatska kluba će učestvovati u Ligi prvaka. Realno je očekivati da Dinamo bude neprikosnoven, ali se sada otvara šansa Hajduku, Rijeki i Osijeku da zaigraju u najelitnijem europskom takmičenju. 

Zanimljivo, Hrvatska nogometna liga (HNL) ima svega deset klubova, a to praktično znači da će barem u sezoni 2020/2021 polovina učestvovati u europskim takmičenja.

Od vremena Sturma i našeg Ivice Osima, kada je i Austrija bila u sličnoj situaciji, ne pamti se da je neka država imala tako sličan uspjeh. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije