Bravo, Brazzo: Vrijedna donacija Hasana Salihamidžića za općinu Jablanica

1
Radiosarajevo.ba
Bravo, Brazzo: Vrijedna donacija Hasana Salihamidžića za općinu Jablanica
Foto: Jablanica.live / Donacija koju je poslao Salihamidžić

Sportski direktor Bayern Munchena Jablaničanin Hasan Salihamidžić, obradovao je brojne jablaničke kolektive, udruženja i učenike vrijednom donacijom.

Radi se o sportskoj opremi i opremi za jablanička udruženja, sa logom FC Bayerna. Velika količina opreme raspoređena je na kolektive u Jablanici ravnomjerno, prema broju korisnika.

Donacijom su obuhvaćeni svi sportski klubovi koji su u Sportskom savezu Općine Jablanice. Osim članica Sportskog saveza, donacijom su obuhvaćena i udruženja koja su od vitalnog značaja za Jablanicu, a radi se o Vatrogasnoj jedinici Jablanici i Gorskoj službi spašavanja Jablanica. Vatrogasci su dobili 10 jakni i određeni broj termo majica i trenerki. Planinarska društva i GSS-Jablanica također su dobili termo majice i zimske jakne, ono što oni mogu iskoristiti u svakodnevnoj upotrebi, piše portal Jablanica.live.

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

Donacija koju je poslao Salihamidžić - undefined

Foto: Jablanica.live: Donacija koju je poslao Salihamidžić

Također, donacija nije zaobišla niti Odred izviđača “Jablan” Jablanica i Omladinski klub “Pod istim suncem” Jablanica.

Kompletno su opremljene i sportske sekcije obrazovnih ustanova. Osnovna škola “Suljo Čilić” Jablanica i Srednja škola Jablanica te područno odjeljenje u Ostrošcu zaprimile jutros su zaprimile donacije.

Prva je svoju donaciju zaprimila Osnovna škola “Suljo Čilič”, u 8:30 sati. Budući da je danas i Dan Srednje škole Jablanica, primopredaja je upriličena povodom Dana škole. U 11 sati donaciju su u Sportskom centru Jablanica preuzeli Gorska služba spašavanja Jablanica i planinarska društva.

Prigodna donacija uručena je i direktoru JU Sportskog centra Jablanica, kako bi i radnici bili jednoobrazno obučeni.

Donacija koju je poslao Salihamidžić - undefined

Foto: Jablanica.live: Donacija koju je poslao Salihamidžić

Večeras u 18 sati nastavit će se podjela ove vrijedne donacije. U Sportskom centru Jablanica biti će organizovana podjela za članice Sportskog saveza.

Organizaciju podjele je na sebe preuzela uža Salihamidžićeva porodica u Jablanici, te se ovim putem zahvaljuju Općini Jablanica na pomoći pri transportu robe, a posebna zahvala ide Jablaničaninu Asimu Bešiću, koji je na raspolaganje stavio i svoju firmu i sebe kako bi roba stigla u Jablanicu. Bešić je mnogo volonterski pomogao da se tehničke stvari srede, dodaju iz Salihamidžićeve porodice za Jablanica.live.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije