Braco dobiva pojačanje u timu Bayerna: Stiže velika klupska legenda

Radiosarajevo.ba
Braco dobiva pojačanje u timu Bayerna: Stiže velika klupska legenda
Foto: EPA-EFE / Oliver Kahn za u dresu Bayerna odigrao 632 utakmice

Naš Hasan Salihamidžić bi uskoro mogao dobiti novog saradnika u Bayernu iz Munchena. Bivši Zmaj, koji u njemačkom timu obavlja funkciju sportskog direktora, uskoro bi trebao sarađivati sa još jednom legendom ovog tima – Oliverom Kahnom.

Prema pisanju njemačkih medija, Kahn – legendarni golman koji je u dresu Bayerna odigrao 632 utakmice, potvrdio je da su u toku pregovori.

Prema planovima, Kahn bi na toj poziciji trebao zamijeniti još jednu legendu njemačkog nogometa, Karla-Heinz Rummeniggea.

Oliver Kahn za  u dresu Bayerna odigrao 632 utakmice - undefined

Prema njemačkom Bildu, Kahn bi 2. januara naredne godine trebao postati član uprave Bayerna, a najkasnije bi 1. januara 2022. zamijenio Rummeniggea. 

"Mogu zamisliti takav scenarij. Ne smijemo ipak zaboraviti da nisam u klubu posljednjih 11 godina. Izgradio sam puno u tom razdoblju, otvorio sam komapniju, imam odgovornost za svoje zaposlenike. Tako da ne mogu još reći da ćemo se dogovoriti", rekao je Kahn, koji radi i  kao stručni komentator na televiziji ZDF.

Uživajte u odbrana Kahna: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije