Boxing Day: Leicester ponovo poražen, Chelsea niže pobjede

Radiosarajevo.ba
Boxing Day: Leicester ponovo poražen, Chelsea niže pobjede
/ FC Chelsea
U popodnevnom terminu današnjeg programa 18. kola engleskog Premiershipa odigrano je šest utakmica.

Aktuelni prvak Engleske, Leicester, upisao je domaći poraz od Evertona i sve je bliži zoni ispadanja. Everton je slavio s 2:0, a golove su postigli Mirallasa u 51. i Lukaku u 91. minuti. Vrijedi istaći da su Lisice igrale bez suspendovanog Vardyja, no pitanje je i koliko bi on pomogao posrnulom prvaku, piše Sport1.

Arsenal je na svom terenu teže od očekivanog savladao WBA, a heroj Emiratesa je još jednom bio Giroud, koji je postigao gol u 87. minuti.

Chelsea je slavio s 3:0 protiv Bournemoutha i tako nastavio fantastičan i pomalo nevjerovatan niz. Strijelci za Plavce su bili Pedro u 24 i 93. te Hazard u 49. minuti.

Manchester United je ispratio Moyesa s 'tri komada' s Old Trafforda. Dugo je Crvenim đavolima trebalo da slome otpor Sunderlanda. Blind je pogodio u 39. minuti, a asistirao mu je Ibrahimović. Bivši švedski reprezentativac je i sam postigao gol u 82. minuti te je tako u svoj bogat CV upisao i gol za Boxing Day. Na 3:0 je povisio Mkhitaryan, a konačnih 3:1 je postavio Borini u sudijskoj nadoknadi.

West Ham je slavio u gostima kod Swanseaja s 4:1, a golove za Čekićare su postigli Ayew (13), Reid (50), Antonio (78) i Carroll (90), dok je jedini gol za domaće postigao Llorente (89). U posljednjoj utakmici Burnley je savladao Middlesbrough golom Grayja.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije