Zmajevi remizirali s Amerikancima u Los Angelesu

Radiosarajevo.ba
Zmajevi remizirali s Amerikancima u Los Angelesu
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Los Angelesu u prijateljskom susretu odmjerila snage s Fudbalskom reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država. Susret je završen rezultatom 0:0.

Prvu priliku na susretu imali su Amerikanci. Šutirao je već u prvoj minuti glavom Adams, ali je Šehić na mjestu. U trećoj minuti zaprijetila je naša reprezentacija, ali Zakarić nije mogao do lopte pored defanzivaca domaćih.

U prvih pola sata igre nije bilo mnogo uzbuđenja u Los Angelesu. Menalo je u 30. minuti pokušao uposliti Ahmetovića, ali je sigurno reagovala odbrana domaćih. Sapong i Šehić imali su novi duel u 38. minuti utakmice, ali i ovaj put udrac glavom fudbalera domaćih zaustavlja golman Qarabaga.

Posljednju i najbolju priliku u prvom poluvremenu imala je naša reprezentacija. Menalo je bio sam pred Hamidom, a golman domaćih fantastično brani. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 0:0 u Los Angelesu.

U 51. minuti susreta zaprijetili su Amerikanci. Trapp je odlično proigrao Morrisa, izašao je fudbaler Seattlea sam pred Šehića, ali je loše šutirao. Dvije minute kasnije najbolja prilika za našu reprezentaciju. Luka Menalo je izborio jedanaesterac za našu reprezentaciju. Medunjanin je prevario Steffena, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Amerikanci još jednom prijete u 60. minuti susreta. Morris je centrirao s desne strane, odlično pronašao Roldana, ali njegov pokušaj odlazi pored desne stative Šehićevog gola. Luka Menalo se za novu priliku izborio u 66. minuti utakmice. Šutirao je s vrha šesnaesterca, ali je Steffen na mjestu.

Novu dobru priliku imali smo u 73. minuti utakmice. Todorović je dobro prošao po lijevoj strani, lopta je došla do Koljića, ali fudbaler Krupe na Vrbasu nije precizan. Isti igrači su kombinovali u 79. minuti susreta. Todorović je uposlio Koljića, ali je u posljednji trenutak intervenisao Opara. Ostalo je do kraja bez golova u Los Angelesu. 

SAD - Bosna i Hercegovina 0:0

SAD: Hamid (Steffen od 46.), Morrow, Opara, Zimmerman, Polster, Trapp (Rubin od 83.), Zardes (Arriola od 46.), Roldan (Agudelo od 68.), Adams, Morris, Sapong (Rowe od 46.).

Bosna i Hercegovina: Šehić, D. Todorović, Graovac, Mihojević, Bekić, Tomić (Ćavar od 46.), Medunjanin (Beširević od 72.), Sarić (Bilbija od 80.), Zakarić (O. Todorović od 68.), Ahmetović (Koljić od 46.), Menalo (E. Ibišević od 84.).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije