Bordo tim podbacio u posljednjoj provjeri pred derbi sa Željezničarom

0
Radiosarajevo.ba
Bordo tim podbacio u posljednjoj provjeri pred derbi sa Željezničarom
Foto: FK Sarajevo / S utakmice Sarajevo - Goražde

Nogometaši Sarajeva su danas u Butmiru odigrali generalnu provjeru pred nastavak sezone, te su remizirali protiv federalnog prvoligaša Goražda odigravši 1:1.

Bila je to za Sarajevo posljednja provjera pred meč 20. kola Premijer lige BiH i veliki derbi sa Željezničarom na Grbavici (1. mart, ponedjeljak), a može se reći da su bordo momci podbacili pošto je protivnik bio drugoligaš.

Sarajevo je povelo praktično iz prvog ozbiljnog napada, a strijelac je u 8. minuti bio Aleksandar Pejović, koji je postigao lijep gol za 1:0.

Potom je prijetio i novajlija Boris Cmiljanić, ali bezuspješno, da bi se potom probudilo i Goražde. Goraždaci su prvu šansu imali u 18. minuti kada je udarac napadača gostiju završio malo pored gola Kovačevića.

Uslijedile su dobre prilike za Sušića i Cmiljanića koje su propuštene, a Goražde to kažnjava u 32. minuti kada dolazi do izjednačenja. Lopta je nezgodno odskočila nakon jednog udarca i prevarila Kovačevića, što gosti koriste i preko Jazvina dolaze do poravnanja – 1:1.

Sarajevo je prvu priliku u nastavku imalo u 53. minuti. Fanimo je probio po desnoj strani, oštro ubacio, ali nije Velkoski mogao stići do te lopte.

U 63. minuti je prijetio Oremuš, ali je njegov šut otišao preko gola gostiju iz Goražda.

Nekoliko minute poslije Pidro lijepim centaršutem pronalazi mladog Dervišagića, ali njegov udarac zaustavlja golman Goražda. U 79. minuti prijeti i Mustedanagić, koji je šansu dobio s klupe, ali njega sjajno zaustavlja golman gostiju, piše SCSport.

Imalo je priliku u finišu i Goražde iz slobodnjaka, ali nije uspjelo ugroziti gol Kovačevića, dok su na drugoj strani poništeni golovi Jukića i Dervišagića zbog ofsajda.

Do kraja je ostalo 1:1.

Inače, utakmicu je sa tribina pratilo najnovije pojačanje prvaka BiH Jasmin Mešanović, koji je meč posmatrao u društvu Mersudina Ahmetovića.

Pripremni meč, Butmir:

Sarajevo – Goražde 1:1

Sarajevo: Kovačević, Pidro (Salčin), Miličević, Dupovac, Oremuš (Hodžić), Pejović (Adukor), Sušić (Mustedanagić), Đokanović, Fanimo (Hebibović), Velkoski (Jukić), Cmiljanić (Dervišagić).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije