Bordo momci otputovali u Italiju na megdan sjajnoj Atalanti

Radiosarajevo.ba
Bordo momci otputovali u Italiju na megdan sjajnoj Atalanti
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo otputovalo u Italiju
Fudbalski klub Sarajevo otputovao je danas sa sarajevskog Aerodroma na prvu utakmicu drugog pretkola Europske lige u kojoj će odmjeriti snage sa slavnom Atalantom iz Bergama.

Utakmica će se igrati na 200 kilometara udaljenom stadionu Mapei u Reggio Emiliji, a susret je na rasporedu u četvrtak s početkom u 20 sati i 30 minuta.

Atalanta svoje utakmice u Europi ne može igrati na stadionu Atleti Azzurri d'Italia s obzirom na to da stadion ne ispunjava kriterije UEFA-e. Ekipa iz Bergama ne želi da započne s obnovom stadiona s obzirom na to da se još uvijek spore s gradskim rivalom Albinoleffeom oko vlasništva.

"Dugo smo čekali da saznamo s kim igramo. Atalanta je kvalitetan protivnik, pokušali smo se upoznati sa njima. Gledali smo utakmicu sa Herthom koju su odigrali. Možemo nešto napraviti ukoliko budemo iznad svojih mogućnosti i disciplinovani. Oni su jako kvalitetna ekipa, igraju visoki presing, jako puno po bokovima. Imaju Gomeza i Ilinčića u napadu, koji su jako nezgodni. Ali, uvijek ja spominjem što je govorio i moj pokojni direktor Svetozar Vujović, ne lete oni, i oni po zemlji hodaju. Na nama je da damo maksimum i odigramo što bolje", rekao je Musemić i dodao:

"Kada igrate u sistemu sa tri igrača otpozada uvijek imate mogućnost da napravite nešto u datom trenutku. Oni idu u taj rizik da ostanu sa dva igrača nazad i jako brzo se vraćaju nazad. Naši igrači treba da daju svoj maksimum i da se prezentuju na najbolji način", istaknuo je Musemić.

Trener Sarajeva istaknuo je kako igranje u Sarajevu donosi fudbalerima prilike poput ove.

"Igrači trebaju da znaju kada igraju u Sarajevu imaju mogućnost da igraju protiv velikih klubova kao što je i Atalanta. Ja se nadam da će to i za njih biti dovoljan motiv da daju maksimum. To je njihova prezentacija, prezentiraju i klub i državu. Velika je odgovornost na njima, kao i na nama", rekao je Musemić.

Dotaknuo se Musemić i utakmice s Radnikom.

"Ako je ko kriv za poraz onda sam ja kriv. Ja sam želio da dam nekim igračima šansu, neke da odmorim. Bilo je kako je bilo. Mislim da nismo zaslužili poraz, barem po prikazanom u drugom poluvremenu, prvo trebamo što prije zaboraviti. Jednostavno, ta pokazala je i meni donekle otvorila puno stvari. Neki igrači su pokazali da trenutno nisu u formi da dobiju veću minutažu", rekao je Musemić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije