Bordo igrači izašli na zagrijavanje u majicama sa likom Vedrana Puljića

Radiosarajevo.ba
Bordo igrači izašli na zagrijavanje u majicama sa likom Vedrana Puljića
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Zagrijavanje igrača Sarajeva uoči utakmice protiv Zrinjskog

Reprezentativna pauza počinje narednog vikenda, a prije nego premijerligaši odu na odmor odigrat će se utakmice 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Prvi krug utakmica je iza nas, a nakon 11 odigranih kola prvo mjesto na tabeli djele Sarajevo i Željezničar sa po 23 osvojena boda. Plavi imaju bolju gol razliku i međusobni duel, a prvi pratioci su Tuzla City (21) i Zrinjski (19).

Derbi kola igra se na stadionu Pod Bijelim brijegom gdje će snage odmjeriti klubovi koji su bili prvaci u posljednjih šest sezona najjačeg fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini. Zrinjski je prvak bio četiri, a Sarajevo dva puta. U prvom susretu ove sezone odigranom na stadionu Asim Ferhatović Hase pobjedu s minimalnih 1:0 upisao je FK Sarajevo.

Fudbaleri Sarajeva su na zagrijavanje izašli sa majicma na kojima je lik Vedrana Puljića u znak sjećanja na navijača koji je stradao prije deset godina u Širokom Brijegu.

Podsjećamo, jučer je bilo deset godina od Vedranovog ubistva, niko još nije odgovarao za smrt 24-godišnjeg mladića. Navijači Sarajeva svaku utamicu u 24. minuti skandiraju njegovo ime i na taj način ukazuju na nepravdu, ali i ne dozvoljavaju da se njegovo ime zaboravi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije