Bolić: Reprezentacija BiH odigrala najbolju utakmicu u Atini

Anadolija
Bolić: Reprezentacija BiH odigrala najbolju utakmicu u Atini
Anadolija / Elvir Bolić
Bivši kapiten bh. reprezentacije i nezaboravljeni igrač turskog Fenerbahcea, Elvir Bolić, uoči istanbulskog derbija između Fenerbahcea i Galatasaraya, prognozira da će se nastaviti tradicija, te da Fenerbahce neće dozvoliti da izgubi na svom terenu.

Bolić je rekao da je Fenerbahce njegov favorit derbija koji će se odigrati u nedjelju, te smatra da će to biti utakmica bogata golovima. 

"Fenerbahce ima dobru ekipu, a već 17 utakmica ne gubi na domaćem terenu protiv Galatasaraya, i zbog toga je Fenerbahce moj favorit. Tradicija će se nastaviti", istakao je Bolić.

Kao razlog zbog čega Galatasaray ne može da pobijedi već 17 utakmica na gostujućem stadionu, Bolić navodi atmosferu koju stvaraju navijači Fenerbahcea. 

"Doduše, za razlog bi trebalo pitati igrače Galatasaraya. Po meni, atmosfera na stadionu i navijači su najvažniji faktor ovog uspjeha. Utakmice protiv Galatasaraya su nešto posebno za navijače Fenerbahcea. Navijači u ovakvim utakmica bivaju 12. igrač, zbog toga će Fenerbahce imati prednost", rekao je Bolić. 

Komentirajući svoja očekivanja od predstojeće utakmice, Bolić je kazao da očekuju utakmicu bogatu golovima, jer ova ekipa ima sistem koji doprinosi što većem broju golova.

"Fenerbahce je u posljednjim utakmicama u uzlaznoj putanji. Ova utakmica za njih bi mogla biti ključna, jer je između ove dvije ekipe razlika na tabeli mala. Ako Fenerbahce pobijedi u ovoj utakmici približit će se vrhu tabele. Očekujem jednu borbenu utakmicu", kazao je Bolić. 

Iako je imao loš početak sezone i trenutno se nalazi na 5. poziciji na tabeli, bivši bh. reprezentativac smatra da Fenerbahce još uvijek ima šansu da osvoji titulu

Komentirajući dolazak bivšeg igrača Arsenala i Manchester Uniteda, Robina van Persia u Fenerbahce, Bolić je rekao da su klubu i navijačima potrebni baš takvi igrači. 

"Persie je jedan poseban igrač. Navijači uživaju gledajući ga. U posljednjim kolima on je u veoma dobroj formi i to je jedna velika prednost za Fenerbahce", kazao je Bolić. 

Bivši kapiten bh.reprezentacije gledao je utakmicu između Grčke i Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. te iznio mišljenje da je to najbolja i najkvalitetnija utakmica reprezentacije u kvalifikacijama.

"Mislim da smo propustili priliku da osvojimo sva tri boda. Mislim da smo to zaslužili, ali malo sportska sreća, malo naša greška što nismo iskoristili toliki broj prilika da postignemo drugi gol, i sve bi bilo drugačije. Da je prije utakmice neko ponudio nerješeno svi bi pristali, međutim, poslije utakmice svima je bilo krivo, jer su naši igrači pokazali da imaju snagu, i da ova ekipa može napraviti dobar rezultat. Sada realno mislim da imamo veliku priliku da budemo drugi u grupi", zaključio je Bolić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije