Bivši Zmaj sasvim iskreno: ‘Samo pijan čovjek može vjerovati da BiH ide na Europsko prvenstvo!

8
Radiosarajevo.ba
Bivši Zmaj sasvim iskreno: ‘Samo pijan čovjek može vjerovati da BiH ide na Europsko prvenstvo!
Foto: NSBiH / Faruk Hadžibegić

Tri susreta, tri poraza. Navikli su Bosanci na takve nogometne scenarije. No, da primimo šest golova, a da Zmajevi ne zabiju nijedan gol - to je već bruka i katastrofa.

To je uspio napraviti selektor Faruk Hadžibegić. Slovačka (0:1), Portugal (0:3) i u utorak, 20. juna, poraz onaj domaći od Luksemburga (0:2).

"Ne mogu shvatiti ni vjerovati da je neko smijenio Peteva i umjesto njega stavio Hadžibegića, a sve to u trenutku kad je izboren baraž i kad je atmosfera bila dobra. Ko ide u džamiju ili crkvu, trebao bi se zahvaliti na Petevu, jer zbog njega imamo baraž", komentirao je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Topić (47) u studiju BHT-a.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Naravno, voditelj mu je postavio pitanje ima li BiH nakon ovako slabog početka izgleda za plasman na Euro u Njemačkoj sljedeće godine.

"Svi znaju koliko volim ovu reprezentaciju, ali samo pijan čovjek se može nadati i vjerovati da možemo biti drugi. Ne vidim po čemu smo mi to jači od Slovačke. Ne znam po kojem mjerilu smo mi bolji od Slovačke na bilo koji način, ali naravno da smo opet najbolji po sebi. Oni su tri puta igrali na velikim turnirima, imaju puno kvalitetnije i skuplje igrače", zaključio je nekadašnji junior Dinama koji je u karijeri nastupao za Orašje, Sion, Wil 1900, Zurich, Varteks, Monzu, Austriju Beč, Energije Cottbus, Wolfsburg, Krilja Sovjetov i Saturn Ramenskoe.

Podsjetimo, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je na Bilinom polju doživjela jedan od najbolnijih poraza u svojoj historiji. Tri boda iz Zenice je odnio Luksemburg (0:2).

Zvjezdan Misimović za Radiosarajevo.ba o psovkama i skandalu na konferenciji u Zenici

Zvjezdan Misimović za Radiosarajevo.ba o psovkama i skandalu na konferenciji u Zenici

Zmajevi su, po svemu sudeći, ostali bez direktnog plasmana na Europsko prvenstvo. No, šansu ćemo imati u baražu koji je izborio bugarski stručnjak Ivaylo Petev kroz Ligu nacija.

Kada smo o selektorima - Faruku Hadžibegiću se ljulja stolica. Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba priprema mu se otkaz. Sve bi mu trebalo biti saopćeno narednog mjeseca na sjednici Izvršnog odbora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije