Bh. Zmaj se prisjetio derneka sa Šabanom Šaulićem, pogledajte kako je na jednom bilo

Radiosarajevo.ba
Bh. Zmaj se prisjetio derneka sa Šabanom Šaulićem, pogledajte kako je na jednom bilo
PrtScr / Šaban Šaulić sa Edinom Džekom i Senijadom Ibričićem 2015. godine u Sanskom Mostu

Prije četiri godine u to vrijeme nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine Senijad Ibričić i Edin Džeko napravili su pravi mali "show" na proslavi rođendana Senijadovog sina na kojoj je bio i nedavno nastradali pjevač narodne muzike Šaban Šaulić.

Novi detalji saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

Objavljen posljednji snimak Šabana Šaulića

Poginuo pjevač narodne muzike Šaban Šaulić

Vijest da je Šaulić poginuo, Ibričić je saznao u Sloveniji gdje trenutno igra nogomet, a video sa derneka iz 2015. godine i proslave rođendana Ibričićevog sina bio je proteklih godina jedan od najgledanijih.

Za dobar provod je bio zadužen upravo Šaulić, a video kada Edin Džeko ne štedi novac i uz jednu pjesmu "kiti" klavijaturu i svirače s novčanicama od 100 eura, obišao je cijeli region.  

„Nekada davno na nekom koncertu sam bio i tada sam upoznao Šaulića. Mislim godinu prije nego sam odlučio napraviti feštu za rođendan sina Edina“, priča Ibričić za Radiosarajevo.ba.
Ibričić sa suprugom Anitom i djecom  - undefined

Dernek je održan u Senijadovom kafiću u Sanskom Mostu, gdje je Šaban Šaulić došao na poziv našeg  nogometaša.

„Čuo sam da je Šaban kralj narodne muzike, čovjek od raje i muzike, i iskreno za mene je on najbolji pjevač. Tako je rođena ideja da Šaban dođe na proslavu rođendana. Stupio sam u kontakt s njim i ostalo je sve poznato. Mislim da je taj video sa rođendana Edina i Džekino „kičenje“ muzičara vidjelo nekoliko miliona ljudi“, dodao je Ibrićić za naš portal.

Ibričić je priznao je teško primio vijest da je Šaulić poginuo u Njemačkoj.

„Vozio sam se na trening kada sam na radiju čuo vijest da je Šaban doživio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao. Bio je veliki čovjek, za mene će vječno ostati kralj muzike“, dodao je Ibričić.

Zanimalo nas je da li će biti u Beogradu na posljednjem oproštaju od Šabana Šaulića.

„U ovom trenutku ništa ne znam. Koliko sam čuo sahrana je sutra (petak, op.a.), tako da su šanse male. No, svakako ću prvom priliku otići na njegov grob i oprostiti se od Šabana, kada dođem u Beograd“, kazao je Ibričić za Radiosarajevo.ba.

Pogledajte kako je bilo na derneku sa Šabanom 2015. godine: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije