Tino Sven Sušić: Previše sam poletio i veoma sam brzo tresnuo na zemlju

Radiosarajevo.ba
Tino Sven Sušić: Previše sam poletio i veoma sam brzo tresnuo na zemlju
Foto: EPA-EFE / Tino Sven Sušić, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, igrao na Mundijalu u Brazilu za Zmajeve

Tino Sven Sušić, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, u opširnom intervjuu za portal Index.hr govorio je, između ostalog, i o Zmajevima, nekadašnjem selektoru Safetu Sušiću koji mu je amidža te da li se nada još pozivu Roberta Prosinečkog.

Sušić je trenutno član holandskog tima Venlo.

Bili ste najbolji igrač HNL-a, za reprezentaciju BiH igrali ste na SP-u u Brazilu 2014. Nakon odlaska iz Hajduka niste se snašli ni u Genku, ni u Maccabiju, ni u Antwerpenu. Vjerujem da niste očekivali da ćete u 27. godini života igrati za 11. klub holandske lige.

''Naravno da nisam očekivao ovakav rasplet. Vjerovao sam da mogu puno više, ali nitko mi nije kriv. Sve je moja greška. U Genku sam sjajno počeo, a onda sam si umislio da sam bolji nego što sam bio. Bio sam mlad, previše sam poletio i jako sam brzo tresnuo na zemlju. Nisam se ponašao kao pravi profesionalac, nisam odlazio na počinak na vrijeme, imao sam previše kilograma… Bio sam fokusiran na sve osim na nogomet, a takav način života brzo dođe na naplatu. Da bi netko uspio u nogometu, nogomet mu mora biti sve.

Meni tada nije bio i ponavljam, jedini sam krivac za to što mi karijera nije bila onakva kakva je trebala biti. Međutim, nije još sve kasno. Imam 27 godina, još sam dovoljno mlad, a sazrio sam i promijenio sam se. Ne žalim za bilo čime. Sve u životu se događa s nekim razlogom. Opet igram dobro, odlično se osjećam i vjerujem da ću odličnim nastupima izboriti poziv nekog jakog europskog kluba. Mene je bilo u Hajduku dobro krenulo, baš kao u snu, ali na kraju sudbina nije htjela da idem lakšim putem. Ovo mi je posljednji vlak da se dokažem i pokušam napraviti nešto veliko u karijeri. Nisam od toga odustao, imam svoje snove i radit ću na njima.''

Za reprezentaciju BiH igrali ste na SP-u u Brazilu 2014. kad je selektor bio Safet Sušić. Nadate li se pozivu Roberta Prosinečkog?

''Naravno. Igrati za reprezentaciju je posebna čast. Nema ljepše stvari nego kad igraš za svoju državu. Međutim, moram biti pošten. Trenutačno mi je prvi i najvažniji cilj igrati dobro u klubu. Vratiti se u formu, izboriti transfer u neki jači klub. Tek tada možemo pričati o reprezentaciji.''

Ostatak intervjua možete pročitati OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije