Bivši šampion Hrvatske ide u stečaj: Emir Spahić je bio jedan od igrača koji su ispisali historiju

6
Radiosarajevo.ba
Bivši šampion Hrvatske ide u stečaj: Emir Spahić je bio jedan od igrača koji su ispisali historiju
FOTO: Facebook / NK Zagreb

Grad Zagreb kao potražuje dug od NK Zagreb u iznosu od 521.076 eura koja se temelji na 475.120 eura glavnice i 45.955 eura kamate, a taj je iznos i potvrđen krajem 2023. na zagrebačkom Trgovačkom sudu, ističe se u prijedlogu za otvaranje stečaja.

Zagreb je prvi klub koji je uspio razbiti prevlast Dinama i Hajduka u Hrvatskoj u sezoni 2001/2002. 'Pjesnici' iz Kranjčevićeve osvojili su titulu prvaka.

Vladimir Vasilj, Ivica Pirić, Goran Stavrevski, Vedran Ješe, Damir Milinović, Joso Bulat, Dalibor Poldrugač, Frane Ćaćić, Ibrahim Duro, Hrvoje Štrok, Admir Hasančić, Antonio Franja, Ivica Olić, Petar Krpan bili su okosnica kluba iz prijestolnice Hrvatske. Ekipu je s klupe predvodio legednarni Zlatko Cico Kranjčar, a svoje prve seniorske minute upisivao je i Emir Spahić. Najbolji igrač i strijelac bio je fantastični Ivica Olić, koji je kasnije napravio veliku karijeru.

Parlament BiH danas odlučuje o sudbini ministra sigurnosti: Hoće li Nenad Nešić biti smijenjen?

Parlament BiH danas odlučuje o sudbini ministra sigurnosti: Hoće li Nenad Nešić biti smijenjen?

U prijedlogu za otvaranje stečaja se dodaje i kako se potraživanje temelji na pravnoj osnovi naknade za korištenje sportskog objekta 'Nogometni centar Zagreb' stečenog bez osnove jer, kako je istaknuto, stečajni dužnik koristi centar, a ne plaća naknadu.

Grad Zagreb poziva se i na Zaključak o otkazu Ugovora o zakupu sportske građevine od 29. decembra 2021. nakon čega dužnik nije predao centar te je nastala obaveza da plaća tržišnu cijenu zakupa.

Visina potraživanja temelji se na nalazu i mišljenju stalnog sudskog vještaka, a vjerovatnost je potvrđena rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu od 13. juna kojim je određena i privremena mjera osiguranja novčanih potraživanja predlagatelja osiguranja, javlja SC Sport.

U prijedlogu za otvaranje stečaja navodi se i da je NK Zagreb kao dužnik prezadužen, odnosno njegova imovina je manja od postojećih obaveza, a što proizlazi iz javno dostupnih dokumenata – finansijskih izvještaja za 2022. i 2023. godinu i izvještaja o prihodima i rashodimaUdruženja NK Zagreb za 2022. i 2023. godinu što je potvrdio i stalni sudski vještak u mišljenju od 4. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije