Bivši reprezentativac Egipta doživio srčani udar na terenu: Nalazi se u nestabilnom stanju

0
Radiosarajevo.ba
Bivši reprezentativac Egipta doživio srčani udar na terenu: Nalazi se u nestabilnom stanju
Foto: Collage / Igrač doživio srčani udar

Ahmed Refaat, bivši reprezentativac Egipta, doživio je srčani udar na terenu zbog kojeg je prestao disati "više od sat vremena".

Napadač (30) koji je odigrao devet utakmica za Egipat, bio je dio ekipe Modern Future FC koja je igrala utakmicu egipatske Premier lige protiv Ittihada iz Alexandrije u ponedjeljak, 11. marta. Počeo je tu utakmicu kao rezerva, ali je uveden na teren nakon sat vremena igre.

Refaat je doživio zastrašujući kolaps dvije minute prije kraja utakmice i hitno je prevezen u bolnicu, što je rezultiralo suspenzijom spomenute utakmice. Smješten je na intenzivnu njegu, a njegovo stanje pažljivo prate medicinski stručnjaci.

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

Refaat, koji je igrao zajedno s superzvijezdom Liverpoola Salahom predstavljajući svoju zemlju, prethodno je osvojio Egipatski kup i Super kup dok je bio član Zamaleka, a s Modern Future FC je od oktobra  2021. godine, javlja Goal.

Modern Future FC je objavio: "Srce Ahmeda Refaata prestalo je kucati više od sat vremena, uprkos svim pokušajima reanimacije medicinskog osoblja u bolnici Zamzam blizu stadiona prije nego što se njegov puls postupno poboljšao. Međutim, njegovo stanje je i dalje medicinski nestabilno, što sprječava njegov transfer. Sve dok se njegovo zdravstveno stanje ne stabilizuje, igrač će nastaviti liječenje i bit će podvrgnut potrebnim testovima. Klub prati situaciju trenutno iz bolnice i svi će biti odmah obaviješteni. Želimo pozvati medije da poštuju privatni život igrača kao i njegovo zdravlje i zamoliti egipatske navijače da se mole za Ahmeda Refaata da što prije bude siguran i zdrav".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije