Bivši predsjednik Barcelone konačno se oglasio i pomenuo Pjanića

0
Radiosarajevo.ba
Bivši predsjednik Barcelone konačno se oglasio i pomenuo Pjanića
FOTO: EPA / Nekad prvi čovjek tima sa Camp Noua

Josep Maria Bartomeu je prije tačno godinu dana prestao da obnaša funkciju prvog čovjeka Barcelone.

Ostavku na tu poziciju je morao podnijeti nakon velikog pritiska javnosti, a prethodno je šest godina proveo na ovoj poziciji.

On je doveo Barcelonu u nevjerovatnu finansijsku krizu zbog toga što je nekontrolisano trošio novac na pojačanja, a na kraju je katalonski klub doživio pravi kolaps, što je odrazilo na rezultate posebno u ovoj sezoni.

Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: SIPA istražila, Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv KSBiH

Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: SIPA istražila, Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv KSBiH

On je nakon dugo vremena dao intervju za katalnski list Sport u kojem se dotakao mnogih tema, a između ostalih i Lea Messija koji je napustio Barcelonu.

"Velika je greška bila pustiti Lea Messija da ode. To se sa mnom ne bi desilo", poručio je nekadašnji predsjednik i potom se osvrnuo na silne optužbe koje je dobio zbog sumnjivih radnji oko transfera u Barceloni.

"Transferi Neto-Cilessen i Pjanić-Arthur su izvršene sa sportskog aspekta, a ne ekonomskog. Za vrijeme mog i Rosellovog mandata niti jedan član uprave nije uzimao novac od kluba. Nismo uradili niša nezakonito", dodaje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije