... / Bivši predsjednik Barcelone konačno se oglasio i pomenuo Pjanića

15. 10. 2021. u 12:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Josep Maria Bartomeu je prije tačno godinu dana prestao da obnaša funkciju prvog čovjeka Barcelone.

Ostavku na tu poziciju je morao podnijeti nakon velikog pritiska javnosti, a prethodno je šest godina proveo na ovoj poziciji.

On je doveo Barcelonu u nevjerovatnu finansijsku krizu zbog toga što je nekontrolisano trošio novac na pojačanja, a na kraju je katalonski klub doživio pravi kolaps, što je odrazilo na rezultate posebno u ovoj sezoni.

On je nakon dugo vremena dao intervju za katalnski list Sport u kojem se dotakao mnogih tema, a između ostalih i Lea Messija koji je napustio Barcelonu.

"Velika je greška bila pustiti Lea Messija da ode. To se sa mnom ne bi desilo", poručio je nekadašnji predsjednik i potom se osvrnuo na silne optužbe koje je dobio zbog sumnjivih radnji oko transfera u Barceloni.

"Transferi Neto-Cilessen i Pjanić-Arthur su izvršene sa sportskog aspekta, a ne ekonomskog. Za vrijeme mog i Rosellovog mandata niti jedan član uprave nije uzimao novac od kluba. Nismo uradili niša nezakonito", dodaje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA