Bivši kapiten FK Sarajevo: "Oduševljen sam Zekićem, valjda nove generacije uspiju ono što mi nismo"

0
A. Vatreš
Bivši kapiten FK Sarajevo: "Oduševljen sam Zekićem, valjda nove generacije uspiju ono što mi nismo"
Foto: Facebook / Torlak slavi sa saigračima gol protiv Trnave

Trnava je prije 15 godina bila sretna za FK Sarajevo, a na Koševu se nadaju istom scenariju i ovaj put. Bordo tim u srijedu, 31. jula, igra revanš meč drugog pretkola Konferencijske lige protiv Spartaka, kojeg je nadigrao u prvom duelu vođen podrškom skoro 27.000 navijača, ali nije uspio doći do pobjede (0:0).

Svoj nekadašnji klub s tribina bodrio je i bivši kapiten Sedin Torlak (39), baš kao i na utakmici protiv Aktobea.

Nova energija

"Ostaje žal jer su momci stvarno odigrali odlično poluvrijeme i trebali su biti nagrađeni nekim golom. U Europi se svaka poluprilika treba iskoristiti, a da ne govorimo o šansama koje smo mi imali... Idemo hrabro tamo. Nisu ni oni pokazali neki veliki kvalitet, iako će na domaćem terenu sigurno bolje izgledati. Mi smo pokazali da se imamo čemu nadati", rekao je Torlak za Radiosarajevo.ba.

SDA: 'Neodgovorna nametnuta vlast ne smije uništiti bh. kinematografiju'

SDA: 'Neodgovorna nametnuta vlast ne smije uništiti bh. kinematografiju'

Novi trener Zoran Zekić pobrao je simpatije navijača, a ostavio je odličan utisak i na Torlaka.

"Još je rano da se donose neki zaključci, ali vidljivo je da je donio neku novu energiju, da ekipa nekako izgleda puno življe, iako to nije teško poslije onakve polusezone, koja je bila dosta loša. Ovo dosad izgledaju dosta srčaniji, spremniji... To je taj rukopis novog trenera. Drago mi je da je pobrao simpatije. I ja sam iskreno oduševljen s njim što se tiče pristupa. Nadam se da će prenijeti to svoje znanje i dići ekipu. Ide nam odmah prvenstvo poslije Europe. To nam je opet najbitnije".

Pogledajte kako su navijači FK Sarajevo ispratili ekipu na važno gostovanje u Slovačku

Pogledajte kako su navijači FK Sarajevo ispratili ekipu na važno gostovanje u Slovačku

Torlak je bio dio pomenute generacije koja je prije 15 godina izbacila Spartak, a kasnije u play-offu za ulazak u grupe Europske lige bila elminisana od Cluja. Novi europski duel sa Spartakom vratio mu je uspomene.

"Kako da ne, s obzirom da po lijepom pamtimo Trnavu i Spartak. Mi smo te 2009. dogurali dosta daleko. U Trnavi smo odigrali jednu dobru utakmicu. Oni su bili apsolutno dominantni na početku. Sjećam se da je bilo baš naporno igrati, ali na kraju smo nagrađeni i prošli smo to pretkolo".

Sarajevo - Spartak Trnava

Sada je lakše

Iako su bili vrlo blizu, Torlak i društvo nisu uspjeli izboriti nastup u grupnoj fazi europskih takmičenja, a ljubimac navijača bordo tima nada se kako će nove generacije za razliku od njegove uspjeti u tome.

"Tada je bio malo drugačiji sistem i teži put. Sad je puno lakše doći do te grupne faze, naročito ako budeš šampion, imaš puno tih popravnih ispita. Mi smo uvijek u te duele ulazili kao autsajderi, nismo bili nosioci. Sad se eto malo popravio koeficijent, tako da je našim klubovima lakše. Ostaje žal što nismo uspjeli te sezone (2009/10), kada smo bili najbliže. Nadam se da će ove novije generacije uspjeti ono što mi nismo i FK Sarajevo donijeti dugo željenu grupnu fazu", dodao je Torlak za Radiosarajevo.ba.

/ Anketa

Smatrate li da FK Sarajevo može proći Spartak iz Trnave i zakazati novi europski duel?
Rezultati

Torlak je dres FK Sarajevo nosio od 2008. do 2013. godine, a za bordo klub odigrao je 151 utakmicu i postigao 12 golova.

Uzvrat između Spartak Trnave i Sarajeva igra s 31. jula s početkom 20:30 sati uz direktan TV prijenos na MY TV, a moći ćete ga pratiti i u tekstualnom prijenosu na portalu Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije