Bivši igrači Sarajeva objavljuju fotke sa Almirom Turkovićem: Zeka, ozdravi nam ti!

Radiosarajevo.ba
Bivši igrači Sarajeva objavljuju fotke sa Almirom Turkovićem: Zeka, ozdravi nam ti!
Facebook / Almir Turković iz vremena kada je nosio dres FK Sarajevo

Vijest koja je jučer prošla Bosnom i Hercegovinom, u kojoj je objavljeno da je legendarni nogometaš Fudbalskog kluba Sarajevo i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Almir Turković doživio infarkt, rastužila je brojne navijače i ljubitelje nogometa.

Legenda FK Sarajevo, Almir Zeka Turković doživio infarkt, ugrađena mu dva stenta

Popularni Zeka je kao nogometaš bio omiljen kod navijača Sarajeva, kasnije je radio u omladinskom pogonu tima s Koševa, a kako smo saznali – malo prije nego što je trebao voditi trening kadeta završio je na operacionom stolu.

Jutrošnje informacije iz bolnice govore da je Turković i dalje na intenzivnoj njezi i da se osjeća stabilno nakon što su mu ugrađena dva stenta.

Vijest da je Zeko doživio infarkt ujedinila je sadašnje i bivše igrače Sarajeva koji su na društvenim mrežama dali podršku nekadašnjem kapitenu Bordo tima.

Sedin Torlak poslao snažnu poruku Almiru Turkoviću  - undefined

„Gigante, legendo, jaro moj brž oporavak ti želim...“, napisao je Sedin Torlak, bivši as Sarajeva.

Sličnu poruku je poslao i Mirsad Mujkić, koji je jedan dio karijre proveo zajedno u prvom timu Sarajeva sa Turkovićem. Mujkić je objavio zajedničku fotografiju prije 15-tak godina i napisao:

„Zeka, brz oporavak želim“.

Sličnu poruku je objavio i Emir Obuća, jedan od najboljih napadača FK Sarajevo, koji je također napisao:

„Jaro, želim ti brz oporavak“.

Podsjetimo, Turković je s Bordo timom bio osvajač Kupa Bosne i Hercegovine 1997. godine,. Deset godina kasnije bio je i najbolji igrač ekipe Husrefa Musemića koja je donijela četvrtu titula prvaka na stadion „Asim Ferhatović Hase“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije