Bivši golman Sarajeva: 'Ja sam iz Banja Luke, želim igrati za Srbiju!'

6
Radiosarajevo.ba
Bivši golman Sarajeva: 'Ja sam iz Banja Luke, želim igrati za Srbiju!'
Foto: YouTube / Vladan Kovačević

Golman poljskog prvaka Rakowa, Vladan Kovačević, govorio je za tamošnji medij o svojoj dosadašnjoj karijeri i budućnosti u reprezentaciji Srbije.

Bivši čuvar mreže Sarajeva još jednom je potvrdio kako je njegova želja da u budućnosti brani boje reprezentacije Srbije, a ne Bosne i Hercegovine.

"Priča o reprezentaciji je zaista teška tema, jer sam želio da promijenim nacionalni dres. Htio sam da igram za Srbiju, ali se malo zakomplikovalo i sada ova situacija stoji nerazriješena. Ne mogu da kažem šta je rješenje, ali UEFA mora da prihvati moju i želju Srbije", rekao je Kovačević.

Severina u prelijepom izdanju 'zapalila' Zrće, fanovi oduševljeni: 'Predobra, kako izgledaš'

Severina u prelijepom izdanju 'zapalila' Zrće, fanovi oduševljeni: 'Predobra, kako izgledaš'

Bivši golman FK Sarajeva potom se osvrnuo na svoje porijeklo u želji da obrazloži zašto želi da brani za reprezentaciju Srbije.

"Ja sam iz Banja Luke, to je Republika Srpska, ali je i u Bosni i Hercegovini. Znate, to je zaista teška tema za razgovor, ne znam šta da vam kažem… U Bosni žive Srbi, Hrvati i Bošnjaci, tri naroda.

Uvijek će biti podjela, ali ja na to ne gledam tako, dosta je politike umiješano i zato ne želim da pričam na tu temu. Nikada i nisam. U medijima nisam nikada govorio o reprezentaciji. Čekao sam priliku da branim za Srbiju i to je moja odluka", dodao je Vladan Kovačević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije