Bio je zvijezda Svjetskog prvenstva, a sada moli za hranu i spava na kartonu

0
Radiosarajevo.ba
Bio je zvijezda Svjetskog prvenstva, a sada moli za hranu i spava na kartonu
Foto: Daily Mail / Nogometaš Paul James

Paul James, jedno je od najvećih nogometnih imena svih vremena, doživio je potpuni krah. Za Kanadu je igrao 47 puta iako je rođeni Velšanin, a postao je i član kanadske Kuće slavnih.

Već šest godina živi u potpunom siromaštvu, iako je bio jedan od najvećih talenata u zemlji.

Bio je čak i izbornik Kanade do 20 godina, a vrhunac karijere bili su nastupi na Svjetskom prvenstvu u Meksiku 1986. za seniorsku reprezentaciju.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Bio je u prvoj momčadi u sve tri utakmice koje je Kanada igrala na prvenstvu u Meksiku te godine, a do Katara je to bio jedini nastup Kanade na nekom Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Sada su ga novinari britanskog Daily Maila pronašli na ulicama Londona kako prosi za hranu, a već šest godina spava na kartonu. Sve što ima su jedna deka i crna torba. Ponekad mu prolaznik da koji novčić i tako on gura dan za danom. Ranije su ga intervjuirali i iz Toronto Stara.

Kanadu je napustio 1998. godine zbog optužbi da je konzumirao kokain, a upravo ga je droga dovela do dna.

Foto: Daily Mail

Morao je prodati stvari, a navodno i sada na to troši svaki veliki novac.

"Moja nogometna karijera bila mi je sve. Nisam trebao izostati niti jedan dan s "posla". Da se sutra ubijem, a neću, ljudi bi razumjeli. Jer je bilo je zaista brutalno. Zašto ovo govorim? Kako bih mogao biti neovisan, da se vratim u normalu, da mogu nositi novu odjeću, a ne ovu istrošenu", rekao je James.

Majka mu je umrla u junu, a on saznao za to tek dva mjeseca kasnije. Nada se da će se nakon ovog priznanja uspjeti povezati s ocem. Već četiri godine nije vidio nikoga odporodice i to mu je trenutno jedina želja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije