Bio je europski prvak i trošio milione, danas živi od socijalne pomoći: "Ne znam čistiti ni kuhati"

1
Radiosarajevo.ba
Bio je europski prvak i trošio milione, danas živi od socijalne pomoći: "Ne znam čistiti ni kuhati"
Foto: DPA / Eike Immel

Tokom osamdesetih godina prošlog stoljeća Eike Immel glasio je za jednog od najpoznatijih njemačkih fudbalera, a učestvovao je u osvajanju Europskog prvenstva 1980. godine. Uz to, igrao je dva finala Svjetskih prvenstava 1982. i 1986. godine, a danas je s 63 godine - socijalni slučaj.

Slavni golman koji je branio u Manchester Cityu prima socijalnu pomoć u iznosu od 563 eura (1.101 KM) mjesečno. Gostujući u serijalu Govorimo o novcu pričao je o svojim novčanim problemima.

Immel je je rekao da mu na kraju mjeseca kada pokrije sve troškove ostane svega mizernih 2.69 eura (5,26 KM).

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Nijemac je branio je na golu Borussije Dortmund, Stuttgarta i Manchester Cityja u kojem je završio karijeru. U dresu reprezentacije Zapadne Njemačke upisao je 19 nastupa.

Za vrijeme igračke karijere Immel je zaradio velike novce. Priznao je kako je živio luksuzno i kako nikad nije znao brinuti o sebi. Za sebe kaže kako nikad nije krpom obrisao pod, ne zna niti kuhati. Sa Stuttgartom osvojio je Bundesligu 1992. godine, kao i njemački Superkup, a 1989. godine igrao je u finalu tadašnjeg Kupa UEFA.

Zvijezda Barcelone trpi gnusne uvrede: "Moderni svijet je bolestan i okrutan"

Zvijezda Barcelone trpi gnusne uvrede: "Moderni svijet je bolestan i okrutan"

"Nikad nisam u životu obrisao pod, a ne znam ni kuhati. Poslovi kao što su pranje i čišćenje su mi strani, a ne znam koristiti niti perilicu za veš. Ali zato što treniram djecu u lokalnoj zajednici gdje volontiram mi gazdarica lokalnog restorana dozvoljava da naručim za jelo što želim na dnevnoj razini", otkrio je Immel.

Po završetku igračke karijere Immel je neko vrijeme radio kao trener niželigaša Heilbronna između 1998. i 2001. godine. Kasnije je sarađivao s Christophom Daumom u turskom velikanu Fenerbahceu kao trener golmana, radio je još u Besiktasu i bečkoj Austriji, ali onda je zapao u finansijske probleme, te je 2008. godine proglasio bankrot.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije