Bilić nakon velike pobjede West Hama: Bili smo veličanstveni

Anadolija
Bilić nakon velike pobjede West Hama: Bili smo veličanstveni
Slaven Bilić, menadžer West Ham Uniteda, nakon sinoćnje velike pobjede njegovog tima protiv kandidata za titulu i gradskog rivala Tottenhama izjavio je da su njegovi izabranici bili veličanstveni.

"Čekićari" su do pobjede rezultatom 1:0, kojom su i teoretski osigurali opstanak u Premier ligi, stigao golom Manuela Lanzinija u 65. minuti. S druge strane, poraz za "pijetlove" može označiti i kraj borbe za naslov šampiona Engleske. Naime, ukoliko Chelsea u ponedjeljak pobijedi Middlesbrough na Stamford Bridgeu pobjeći će Tottenhamu na sedam bodova, što će u posljednja tri kola biti gotovo nemoguće prestići.

"Igrali smo protiv sjajnog tima, koji je u odličnoj formi, ali smo zaslužili pobjedu. Branili smo se onako kako smo željeli. Imali smo plan igre, a igrači su to sproveli na terenu. Osim situacije u prvom poluvremenu kada su imali tri šanse u jednom napadu, nisu nas ozbiljnije ugrozili", kazao je Bilić i nastavio:

"Gol nam je pomogao, jer je Tottenham nakon toga izgubio pribranost. Nije im bio dovoljan jedan gol, nego dva, pa su izgubili smirenost. Nažalost, nismo postigli barem još jedan gol iz mnogo dobrih situacija u završnici, ali bili smo veličanstveni i potpuno smo zaslužili pobjedu. Pokazali smo karakter i odlučnost, ali ne može samo s tim slaviti protiv tima kakav je Tottenham, potreban vam je i kvalitet."

West Ham je sinoćnjom pobjedom stigao do devete pozicije na tabeli sa 42 boda. Bez obzira što je osigurao opstanak i time ispunio zacrtani cilj, Bilić će tek na kraju sezone razgovarati sa vlasnicima West Hama o svojoj budućnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije