Leicester slavio protiv Watforda, Sunderland napokon pobijedio

Radiosarajevo.ba
Leicester slavio protiv Watforda, Sunderland napokon pobijedio
Odigrane su utakmice 36. kola engleskog Premiershipa, a Sunderland je pobjedom nad Hullom donio neizvjesnost u zoni ispadanja.

Leicester je na domaćem terenu slavio pobjedu rezultatom 3:0. Od početka susreta domaći su bili dominantniji, a u 38. minuti Ndidi je donio prednost svojoj ekipi. U drugom poluvremenu domaći fudbaleri nastavili su napadati prema golu Watforda, a u 58. minuti Mahrez je postigao pogodak i krunisao svoj stoti nastup u Premiershipu.  U posljednjoj minuti susreta rezultat je povećao Albrighton nakon asistencije Vardyja i postavio konačan rezultat 3:0 u korist domaće ekipe. Leicester se ovom pobjedom podigao na tabeli i stigao na deveto mjesto, dok se Watford sada nalazi na 15. mjestu tabele.

Sunderland je u prošlom kolu završio svoj nastup u Premiershipu i nemaju nikakve šanse da ostanu i naredne sezone u najelitnijem takmičenju. Ipak, na gostovanju kod Hulla uspjeli su slaviti i dodatno zakomplikovati situaciju u zoni ispadanja. Prvo poluvrijeme donijelo je taktičko nadmudrivanje obje ekipe pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu domaći igrači krenuli su sa cilje da postignu pogodak, ali Jones je postigao gol za goste i dodatno zakomplikovao stvari za Hull. Jones je u 69. minuti postigao gol nakon asistencije O'Shea. U sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena Sunderland je ovjerio pobjedu, a strijelac je bio Defoe. Ovom pobjedom kod Sunderlanda se ne mijenja ništa, ali se sada otvorila prilika za Swansea koji bi pobjedom nad Evertonom prestigao Hull i izašao iz zone ispadanja, a ekipa Hulla bi zauzela njihovu poziciju u zoni ispadanja.

Fudbaleri Bournemoutha i Stokea podijelili su bodove, a vrijedi istaći da je Stoke postigao svoje prve golove u gostima nakon skoro deset sati igranja. Gosti su stigli u vodstvo u 33. minuti susreta, a strijelac je bio Mousset. Tačnije, igrač Bournemoutha pogodio je vlastitu mrežu i donio prednost Stokeu. U 62. minuti susreta Stanislas je donio poravnanje svojoj ekipi nakon asistencije Smitha. Gostujući igrači stigli su u novo vodstvo deset minuta kasnije, a Mame Biram Diouf je pogodio mrežu Boruca. Ipak, deset minuta prije kraja susreta Bournemouth je stigao do izjednačenja i osvajanja boda na ovom susreta. Autogol je postigao Shawcross i tako donio bod domaćoj ekipi.

Burnley i WBA odigrali su neriješeno, a konačan rezultat glasio je 2:2. Sva dešavanja na ovoj utakmici desila su se u drugom poluvremenu, a domaći igrači prvi su stigli u vodstvo u 56. minuti kada je Vokes pogodio nakon asistencije Barnesa. Ipak, gostujuća ekipa stigla je do preokreta, a prvo je Rondon u 66. minuti pogodio za izjednačenje. Dvanaest minuta kasnije Dawson je pogodio za 2:1 i vodstvo WBA. Burnley je u 86. minuti osigurao bod, a strijelac je bio Vokes koji je postigao svoj drugi gol na današnjem susretu, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije