Bilić brani njemačkog golmana: Ponosni smo na tu Thompsonovu pjesmu

Radiosarajevo.ba
Bilić brani njemačkog golmana: Ponosni smo na tu Thompsonovu pjesmu
Twitter / Slaven Bilić

Hrvatski trener Slaven Bilić stao je u odabranu golmana Bajerna Manuela Neurea, koga su čak i njemački mediji dobro iskritikovali što je u Hrvatskoj pjevao pjesmu Marka Perkovića Thompsona. 

Iako se i sam Neuer kasnije pravdao da nije znao ko je Thompson ni kakve pjesme izvodi, Bilić kaže da u tom činu nema ništa loše.

"Pričao sam s Neureom nekoliko puta kad je Hrvatska igrala s Njemačkom. Veliki je obožavatelj Hrvatske i voli da posjeti našu zemlju. Ponosni smo na tu pjesmu, ona se često izvodi i nema ništa s desničarenjem, o čemu se pisalo. Pjesma opisuje Hrvatsku, a naslov govori "koliko si lijepa". To je samo pjesma o našoj prekrasnoj zemlji, ništa više ni manje. Nije službena nacionalna himna, ali je himna naše reprezentacije", rekao je Bilić za njemački TV kanal Sport 1.

Podsjetimo, na iznenađenje svih, Neuer je znao riječi kontroverznre Thompsonove pjesme u kojoj se spominje i BiH u stihu "Herceg-Bosno, srce ponosno". 

O Neuerovom ponašanju oglasio se i Adnan Ćatić, bh. bokser koji nastupa pod zastavom Njemačke i imenom Felix Sturm. 

"Uvijek će se zvati Bosna i Hercegovina i ne može nijedna pjesma to promijeniti bez obzira što je pjeva Manuel Neuer", napisao je Ćatić na Instagramu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije