BiH u Elbasanu: Prilika da Baždarević isproba nove igrače i taktičke zamisli

Radiosarajevo.ba
BiH u Elbasanu: Prilika da Baždarević isproba nove igrače i taktičke zamisli
/ Foto: Anadolija
Fudbalska reprezentacija BiH večeras u Elbasanu igra prijateljsku utakmicu protiv selekcije Albanije.

Za selektora Mehmeda Baždarevića bit će to prilika da isproba neke nove igrače, ali i taktičke postavke uoči presudnih utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Izvjesno je da u timu neće biti Miralema Pjanića, Vedada Ibiševića, Seada Kolašinaca, Edina Višće, Ermina Bičakčića, a nakon dugo vremena dres reprezentacije BiH obući će Senad Lulić.

Ipak, i oslabljeni sastav BiH dovoljno je dobar da se suprotstavi selekciji Albanije koja je prošlog ljeta upisala prvi nastup na velikom takmičenju – Europskom prvenstvu u Francuskoj.

U jakoj konkurencije Španije i Italije ekipa selektora Giannija De Biasija izgubila je skoro sve šanse za plasman u Rusiju, ali će kroz nastavak kvalifikacija i prijateljske utakmice, poput današnje s BiH, pokušati poboljšati rejting da bi u budućnosti dobila lakše protivnike u borbi za plasman na velika takmičenja.

Večerašnja utakmica bit će peti okršaj reprezentacija BiH i Albanije. Bilans dosadašnja četiri duela je izjednačen - po jedna pobjeda svake selekcije uz dva neriješena ishoda i gol-razliku 3:3.

Utakmice s Albanijom imaju posebno mjesto u historiji bh. fudbala.BiH je u Tirani 30. novembra 1995. odigrala historijsku prvu utakmicu (0:2), a 24. aprila 1996. Albanija je bila prvi protivnik na naše selekcije na domaćem terenu u Zenici (0:0).

Utakmica Albanija - BiH igra se danas u Elbasanu s početkom u 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije