Baždarević: Protiv Albanije niko neće imitirati Pjanića

Anadolija
Baždarević: Protiv Albanije niko neće imitirati Pjanića
Pojedine dileme oko sastava ekipe u sutrašnjoj utakmici s Albanijom otklonit ćemo poslije večerašnjeg treninga, istakao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na konferenciji za medije održanoj večeras u Tirani.

"Nedostaje nam nekoliko igrača, ali tu su neki novi mlađi i suspendovani protiv Gibraltara. Imamo ekipu koja se može kvalitetno suprotstaviti kvalitetnom timu kao Albanija", rekao je Baždravić, dodavši:

”Očekujem da će sutrašnja utakmica s Albanijom poslužiti da vidimo nešto novo i da ćemo u nastavku kvalifikacija moći računati i na neke nove igrače.”

Baždarević je poručio i da protiv Albanije neće uigravati nikakve varijante za junski kvalifikacioni meč s Grcima, jer je do te utakmice dugo vremena, javlja reporeter Anadolu Agency (AA).

Na pitanje ko će protiv Albanca igrati na pozicija, na zahtjev Juventusa pošteđenog, Miralema Pjanića, odgovorio je:

”Neće niko imitirati Pjanića. Pokušat ćemo sastaviti ekipu baziranu na kolektivu i nadam se da se neće osjetiti izostanak Miralema."

Prijateljska utakmica Albanija – BiH igra se sutra, 28. marta, na Elbasan Areni u Elbasanu od 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije