Minimalan poraz Zmajeva: Meksiko slavio u San Antoniju

Radiosarajevo.ba
Minimalan poraz Zmajeva: Meksiko slavio u San Antoniju
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u San Antoniju odigrala prijateljski susret s Fudbalskom reprezentacijom Meksika. Susret je završen pobjedom Meksika rezultatom 1:0.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo nakon samo 30-ak sekundi igre. Giovani dos Santos je šutirao, ali samo pored gola Ibrahima Šehića. Giovanni do Santos je pokušao i u šestoj minuti susreta, ali njegov udarac ovaj put brani Šehić.

Prvi pokušaj izabranici Roberta Prosinečkog imali su u 11. minuti utakmice. Šutirao je Zakarić s vrha šesnaesterca, ali njegov udarac odlazi pored gola Meksikanaca. Sedam minuta kasnije udarac Harisa Medunjanina odlazi preko prečke gola Cote.

U 32. minuti susreta jedan dalekometni pokušaj Darka Todorovića odlazi samo pored desne stative gola Meksika. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Mersudin Ahmetović. Fudbaler Sarajeva pokušao je iz daljine, ali i njegov udarac odlazi pored gola. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 0:0 u San Antoniju.

Prvu priliku u nastavku imao je Meksiko. Igrala se 48. minuta susreta, šutirao je Vela, a Araujo je udarac skrenuo samo u vanjski dio mreže. Meksiko je do vodstva došao nakon dobro izvedenog kornera u 65. minuti sureta. Jonathan dos Santos je dobro izveo korner, a najviši u šesnaestercu je Hugo Ayala koji matira nemoćnog Pirića.

U 71. minuti prvi nešto ozbiljniji pokušaj naše reprezentacije u drugom poluvremenu. Šutirao je Marijan Ćavar, ali samo pored gola Cote. Naša reprezentacija ostala je sa deset igrača u 83. minuti susreta. Nakon što je srušio Carlosa Velu, drugi žuti karton dobio je Almir Bekić.

Veliku priliku imala je reprezentacija Meksika u 87. minuti susreta. Vela je centrirao, ali njegovi saigrači nisu uspjeli pronaći put do mreže gola Pirića. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za reprezetaciju Meksika. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije