Zmajevi raširili krila i poletjeli prema Rusiji

Radiosarajevo.ba
Zmajevi raširili krila i poletjeli prema Rusiji
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici igrala je susret prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Estonije.

BiH - Estonija 5:0

BiH je od početka utakmce krenula svim snagama u napad i nakon nekoliko poluprilika u 7. minuti došla do vodstva. Pjanić je sa sredine terena ubacio u šesnaesterac, Lulić je glavom prebacio u "srce" kaznenog prostora gdje je najviši bio Ibišević. Njegov šut glavom odbranio je Aksalu, a odbijenu loptu Spahić šalje u gol za vodstvo i veliko slavlje oko 12.000 navijača na Bilinom polju. 

U 23. minuti ponovo odlična dubinska lopta Pjanića za Džeku koji je oboren u šesnaestercu, sudija je pokazao na bijelu tačku, a kapiten bh. selekcije bio je siguran za 2:0.

Do kraja poluvremena BiH je imala još nekoliko prilika preko Ibiševića, Pjanića i Džeke koji je pogodio prečku u 44. minuti, ali se rezultat nije mijenjao.

Početkom drugog poluvremena, u 48. minuti, jednu povratn loptu uputio je Pjanića za Ibiševića, koji je prizemno šutirao, ali Aksalu sjajno odbranio.

U 55. minuti Višća je pao u šesnaestercu Estonije, no sudija nije svirao ovaj put penal.

Sjajan dupli pas Ibišević i Pjanić su odigrali u 61. minuti, nakon kojeg napadač Herthe izlazi sam pred gol Estonije, ali stativa je spašava Estonce.

U 71. minuti Haris Medunjanin postiže rijetko viđen gol. Pjanić je iz kornera ubacio Medunjaninu, koji je s ruba šesnaesterca zakucao loptu u mrežu iz voleja.

Ibišević se u 83. minuti upisuje u listu strijelaca nakon asistencije debitanta u reprezentaciji Miličevića.

U 92. minuti Emir Spahić postiže svoj drugi večerašnji gol nakon kornera kojeg je izveo Miralem Pjanić za konačni rezultat od 5:0 za Zmajeve.

U drugom kolu reprezentacija BiH 7. oktobra gostuje Belgiji.

Sastavi ekipa:

BiH: Begović, Spahić, Kolašinac, Vranješ (od 62. Bičakčić), Medunjanin, Ibišević, Pjanić, Džeko (od 81. Đurić), Lulić, Zukanović, Višća (od 75. Milićević).

Estonija: Aksalu, Pikk, Zenjov (od 71. Anier), Vassiljev, Klavan, Antonov (od 86. Sappinen), Mets, Kallaste, Kams (od 46. Kruglov), Baranov, Teniste.  

Susret je sudio Čeh Miroslav Zelinka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije