Radiosarajevo.ba saznaje: Zmajevi bi danas trebali dobiti selektora

A. S.
Radiosarajevo.ba saznaje: Zmajevi bi danas trebali dobiti selektora
FOTO: AA / Nogometni savez BiH

Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas kreće u utrku za selektora A tima, a vrlo lako se može dogoditi da danas bude izabran nasljednik Roberta Prosinečkog, saznaje portal Radiosarajevo.ba od izvora iz Nogometnog saveza BiH.

Robert Prosinečki je klupu reprezentacije BiH uoči napustio na kraju kvalifikacija na Europsko prvenstvo, a prema saznanjima našeg portala najveće šanse za to ima Duško Bajević, o čemu je naš portal pisao u nekoliko navrata. 

Duško Bajević za Radiosarajevo.ba: Uskoro dolazim u Sarajevo na razgovor

Ne treba žuriti s odlukom o novom selektoru, ali što se mene tiče tu sam, želim pomoći Zmajevima. Doći ću tokom decembra u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo, i razgovarat ćemo. Samo polako, moramo se izvući iz ove krize.

Oni koji su očekivali da će selektor BiH biti izabran danas, velike su šanse da će se to dogoditi. Sjednica je upravo počela u 11 sati. 

"Prema dnevnom redu koji smo dobili, izbor selektora nije planiran. No, očekujemo da dođe do preokreta na samoj sjednici Izvršnog odbora i da danas bude izabran novi selektor", kazao je malo prije sjednice za Radiosarajevo.ba jedan od članova Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

On nam je i potvrdio informaciju do koje je došao da smijenjeni predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević neće prisustvovati današnjoj sjednici, zbog ranije preuzetih obaveza.

Elvedin Begić: Predsjednik NSBiH - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Elvedin Begić: Predsjednik NSBiH

Naravno, u ovom periodu kada je Bosna i Hercegovina ostala bez selektora, treba pohvaliti veliki angažman predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovina Elvedina Begića.

Kako saznajemo, predsjednik Begić je proteklih nekoliko dana po prvi put u svom mandatu bio aktivan u razgovorima. On je donio odluku da ovoga puta bude aktivniji, jer je u prethodnim slučajevima previše slušao struku i savjetnike. 

Kako smo saznali, Begić i njegovim najbližim saradnicima sastali su se sinoć u jednom uglednom sarajevskom hotelu i obavili razgovor.

Sastanak je trajao manje od očekivanog, jer je Begić obećao Bajeviću najbolje moguće uvjete za plasman na Euro, gdje Zmajevi još nikada nisu igrali. 

Inače, Begić je zaslužan i za "gašenje požara" nakon što je došla informacija da bi Nogometni savez BiH mogao ponovo biti suspendiran i da naš A tim ne bi mogao igrati u baražu za plasman na Europsko prvenstvo.

 

Duško Bajević ima veliki plan - undefined

Foto: EPA-EFA: Duško Bajević ima veliki plan

Kao što je poznato, baraž otvaramo u martu naredne godine protiv Sjeverne Irske.  

Upravo Begić je i prvi kontaktirao Bajevića i predložio mu selektorsku poziciju.

Podsjetimo i to, da je Bajević za Radiosarajevo.ba dao ekskluzivni intervju u kojem je rekao da dolazi na razgovore u vezi preuzimanja klupe Zmajeva. 

Navijači BiH za nekih 60 do 90 minuta mogu očekivati lijepe vijesti sa sjednice Izvršnog odbora NSBiH. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije