BiH bi danas mogla dobiti selektora: Alispahić želi biti trener

0
Radiosarajevo.ba
BiH bi danas mogla dobiti selektora: Alispahić želi biti trener
Foto: Reprezentacija.ba / Kemal Alispahić

Kemal Alispahić, nekadašnji trener Željezničara, Sarajeva i Čelika, strateg koji je vodio i nogometnu reprezentaciju Tadžikistana, kandidovao se danas za asistenta u stručnom štabu nogometne reprezentacije BiH.

Na adresu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine stigla je kandidatura popularnog Valtera.

Kada se spomene ime Kemal Alispahić ljubitelji nogometa u našoj zemlji odmah se sjete njegove uspješne trenerske ere na klupi Željezničara. Tada je u tandemu sa Amarom Osimom osvojio nekoliko trofeja.

Nogometnu karijeru počeo je graditi na najvećem bh. stadionu gdje je bio i kapiten u mlađim kategorijama. Kasnije je igrao i za tim sa Grbavice. Sudbina je htjela da i u trenerskoj karijeri bude na klupi dva najuspješnija bh. tima – Željezničara i Sarajeva.

Također, Alispahić je s dosta uspjeha radio u Iranu, Azerbejdžanu, Siriji, Tadžikistanu, a posljednji trenerski angažman imao je u Saudijskoj Arabiji.

Bez dvojbe, Alispahić ima sjajan CV, a kandidaturom za pomenutu poziciju želi dokazati kako i u BiH ima izuzetno kvalitetnih trenera.

”Istina je da sam danas predao papire i konkurišem za asistenta u stručnom štabu bh. tima. Nisam se želio kandidovati za poziciju selektora jer tu ima dosta jakih imena, mada od nekih imam mnogo bolji CV”, rekao je Alispahić, a prenosi life.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije