FB / BHF: Za predsjednika Komiteta za medije NSBiH postavljen ratni huškač i šovinista

22. 10. 2021. u 14:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

BH Fanaticosi, najodanija navijačka grupa reprezentacija Bosne i Hercegovine, oglasili su se nakon što je Fudbalski savez BiH objavio imena novih članova komiteta koje je imenovao Izvršni odbor.

Navijači bh. tima izrazili su nezadovoljstvo imenovanjem novog predsjednika Komiteta za medije Dragiše Ćosovića.

BHF se oglasio "obavještenjem za javnost" na svojoj Facebook stranici, koje prenosimo u cijelosti:

"Novi cirkus u režiji FSBIH - već odavno prestalo je biti smiješno. Za predsjednika Komiteta za medije postavljen je dokazani ratni huškač, šovinista, mrzitelj svega bosanskog, Dragiša Ćo(r)sović. Kako je počeo izvještavati u vremenu oružane agresije na Bosnu i Hercegovinu, tako je nastavio i drugim metodama te 1996. godine odbija da izgovori ime i prezime Mehe Kodre koji je tog dana bio strijelac za Barcelonu. "Gol je postigao igrač sa brojem 9 na leđima", riječi su Dragiše. Sa jedne strane to je sasvim ok, Meho Kodro ne zaslužuje da takav ološ izgovara njegovo ime, a sa druge stane gubi se svaki oblik profesionalizma i realnog izvještavanja. Nerijetki su i TV prilozi kojima se izbjegava svaki spomen države BiH.

NE DOZVOLITE DA VAM BAHATI POJEDINCI UNIŠTE KULT REPREZENTACIJA, NE DOZVOLITE DA VAS UDALJE I OTJERAJU OD ONOGA ŠTO VOLITE. Pokažite djeci, prijateljima, porodici kakvi ZLOTVORI su na pozicijama gdje treba biti neko zadužen za napredak našeg fudbala i patriotski podstrek.

BHFanaticos će nastaviti da se bori sa svim oblicima negiranja! Podržimo momke što stoje iza grba, istjerajmo ološ! Semper fidelis", naveli su BH Fanatikosi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (11)