Bh. kadeti izborili plasman u elitnu rundu kvalifikacija za EP

Fena
Bh. kadeti izborili plasman u elitnu rundu kvalifikacija za EP
Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u elitnu rundu kvalifikacija za europsko prvenstvo za igrače do 17 godine koje će 2018. biti održano u Engleskoj.

Izabranici selektora Sakiba Malkočevića su u trećem kolu kvalifikacijskog turnira u Skoplju odigrali neriješeno 1:1 sa selekcijom Slovačke i osvojili prvo mjesto u grupi.

Slovaci su prvi došli do prednosti golom Lvrinčika u 61. minuti, a Stanić je izjednačio rezultat pet minuta kasnije.

Makedonija je u drugom susretu grupe pobijedila Moldaviju sa 2:0.

BiH, Slovačka i Makedonija su turnir završile s istim brojem bodova (5), ali je zbog najbolje gol-razlike BiH prva u grupi.

Selektor Sakib Malkočević nije krio zadovoljstvo zbog uspjeha, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

"Iz utakmice u utakmicu smo se dizali i igrali sve bolje. Bilo je veoma teško danas protiv veoma jake Slovačke. U jednom trenutku, kada smo bili u rezultatskom zaostatku izgledalo je kao da smo daleko od plasmana dalje. Ipak, pokazali smo karakter i kvalitet i peti put uzastopno smo u elitnom krugu. Možemo biti zadovoljni načinom na koji su momci odigrali ovaj turnir. Za elitnu rundu moraćemo da radimo još više i još jače. Čestitam igračima na uspjehu", kazao je Malkočević.

Elitna runda kvalifikacija igrat će u rano proljeće naredne godine, a 15 najboljih selekcija iz te faze plasirat će se na završnicu prvenstva koja će biti održana u maju u Engleskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije