Bernardo Silva: BiH nam je direktni konkurent i sve ćemo učiniti da osvojimo tri boda!

0
Radiosarajevo.ba
Bernardo Silva: BiH nam je direktni konkurent i sve ćemo učiniti da osvojimo tri boda!
Foto: Printscreen / Bernardo Silva

Fudbalska reprezentacija Portugala u subotu od 20:45 sati u Lisabonu dočekuje Bosnu i Hercegovinu u meču trećeg kola grupe J kvalifikacija za EURO 2024. 

Veznjak selekcije Portugala i engleskog Manchester Citya Bernardo Silva govorio je na pres konferenciji uoči subotnjeg duela sa našim Zmajevima.

"Trenutno smo samo fokusirani na meč protiv Bosne i Hercegovine. Trenirali smo dobro i znamo kako trebamo igrati. Oni su fizički jaka selekcija i igraju u formaciji 5-3-2. Defanzivno su dobro organizovani i neće nam biti lagano. BiH nam je direktni konkurent i sve ćemo učiniti da osvojimo tri boda", kazao je Silva.

Gol za Željezničar: Plavi stigli do vodstva i podigli Grbavicu 'na noge'

Gol za Željezničar: Plavi stigli do vodstva i podigli Grbavicu 'na noge'

Bernardo Silva, koji je nedavno osvojio Ligu Šampiona sa Manchester Cityem govorio je i o 'prelazu' sa klupskog na reprezentativni fudbal.

"Mi smo već navikli na to. Dvije sedmice budemo u reprezentaciji, a onda tri mjeseca smo u klubovima. Naviknuti smo na to. Smatram da je za nas najveće razočarenje neuspjeh na Svjetskom prvenstvu. Kada pobjeđujete sve je dobro, ali kada izgubite nije sve idealno. Međutim, imamo šest bodova nakon dva kola u kvalifikacijama i želimo novih šest", poručio je Silva.

Susret Portugal – BiH igra se u subotu od 20:45 sati na stadionu Luž u Lisabonu uz direktan prijenos u programu BHRT-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije