Na današnji dan: Zmajevi igrali prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu 2014. godine

1
Radiosarajevo.ba
Na današnji dan: Zmajevi igrali prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu 2014. godine
Foto: Twitter / Argentina - BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je na današnji dan, 15. juni, igrala svoju prvu utakmicu na Svjetskim prvenstvima u historiji naše zemlje. 

Reprezentaciju je kao kapiten predvodio Emir Spahić, a s klupe Safet Sušić. Naša najbolja selekcija igrala je protiv svjetske velesile Argentine. Nažalost, izgubili smo rezultatom 2:1. 

Prvi gol na meču postignut je već u trećoj minuti, a Sead Kolašinac je loptu poslao u našu mrežu. Lionel Messi je u svojoj jedinoj šansi na tom meču postigao gol u 65. minuti

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Historijski prvi pogodak za Bosnu i Hercegovinu na Mundijalima postigao je Vedad Ibišević u 85. minuti ove utakmice. Nažalost, nije bilo dovoljno vremena da dođemo do jednog boda. 

Osim Spahića, Kolašinca i Ibiševića, za Zmajeve su još igrali Asmir Begović, Mensur Mujdža, Ermin Bičakčić, Muhamed Bešić, Izet Hajrović, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Senad Lulić i Edin Džeko. S klupe su ušli Edin Višća i Haris Medunjanin.

Argentina - BiH
Foto: Twitter: Argentina - BiH

Danas, devet godina kasnije, u najdražem dresu igraju Džeko, Kolašinac i Pjanić. Povremeni reprezentativci su Bičakčić i Bešić, dok je Misimović sada direktor naše reprezentacije. 

Osim meča protiv Argentine, odigrali smo i utakmice protiv Nigerije (poraz od 1:0), te Irana (pobjeda od 3:1). Nažalost, od ovog nastupa propustili smo sva velika takmičenja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije