Benatia nakon jedanaesterca za Real: Smučio mi se fudbal

Radiosarajevo.ba
Benatia nakon jedanaesterca za Real: Smučio mi se fudbal
Ne stišava se bura nakon odluke sudije Olivera da dosudi jedanaesterac za Real Madrid u posljednjim minutama utakmice sa Juventusom.

Mehdi Benatia je po mišljenju sudije faulirao Lucasa Vasqueza, a precizan za prolazak Reala u polufinale bio je Cristiano Ronaldo.

Juventus je nakon poraza u Torinu rezultatom 3:0 imao identičnu prednost na Bernabeu, ali je na kraju jedanaesterac odlučio putnika u polufinale. Marokanac koji je skrivio jedanaesterac nije krio razočarenje odlukom Olivera.

"Ponosan sam svojom igrom i povratkom Juventusa, ali mi se svijet fudbala zgadio i sve više i više je tako. Možda je grubo to što sam rekao, ali kada napravite sve što smo mi napravili, sudiji ne smije biti dozvoljeno da pokaže na penal u 93. minuti i tako sruši sve naše nade", rekao je Benatia i nastavio:

"Trebalo je da utakmica ode u produžetke. Da sam napravio prekršaj to bih iskreno priznao. Sve sam učinio da ne dotaknem Vasquzea. Na kraju krajeva fudbal je sport u kojem postoje kontakti. Moguće je da sam ga zakačio bedrom, ali ga nisam odgurnuo ili nešto slično. Loše se osjećam, grozno, ali to je život, to je fudbal", rekao je nakon utakmice Benatia.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije