Begović priznao da nije zaslužio medalju prvaka Premier lige

Radiosarajevo.ba
Begović priznao da nije zaslužio medalju prvaka Premier lige
Iako se najavljivalo da bi, zbog premalo nastupa u prvenstvu, Asmir Begović trebao ostati bez medalje prvaka Engleske, iz Chelsea je jučer potvrđeno kako će njihov golman dobiti priznanje kao i ostali članovi tima.

No, reprezentativni golman BiH smatra kako on nije učinio dovoljno kako bi zaradio medalju prvaka Premier lige i kako bi pomogao svom timu da stigne do šeste titule, piše Sky Sports.

"Bio sam član tima cijelu sezonu, svi smo se žrtvovali, igrali i trenirali svakodnevno s timom, ali zaista mislim da bi oni koji određuju pravila trebali ponovo pogledati u njih, jer smatram da pet nastupa ne zaslužuje dodjeljivanje ovakvih odličja", kazao je Begović u izjavi za ovaj medij.

Ipak, dodao je, kako je zahvalan na tome što će dobiti tu medalju, koja svakom igraču mnogo znači u karijeri.

Podsjećamo, trakavica u vezi s dodjelom medalje Asmiru Begoviću počela je nekoliko dana prije nego li je Chelsea postao prvak Engleske. Begović, zbog pravila lige, nije trebao dobiti ovu medalju jer ove sezone nije upisao pet prvenstvenih nastupa, ali odlukom Chelsea on će ovu medalju ipak dobiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije