Begović bez medalje za Chelseajev naslov prvaka

Radiosarajevo.ba
Begović bez medalje za Chelseajev naslov prvaka
/ Foto: FC Chelsea
Chelsea će vjerovatno biti novi engleski prvak jer ekipi Antonia Contea nedostaje samo jedna pobjeda u preostale tri utakmice da matematički potvrde naslov prvaka.

A naslov prvaka, ako ga osvoje, proslavit će na posljednjoj utakmici sa Sunderlandom i na njoj će primiti zaslužene medalje.

Međutim, iako je čitavu sezonu bio tu i čekao svoju priliku iz drugoga plana, bez medalje će ostati Asmir Begović!

Naime, pravila Premier League nalažu da igrač mora imati barem pet nastupa u prvenstvu za pobjedničku ekipu kako bi primio medalju, a bh. golman je upisao samo jedan nastup u prvenstvu i sve da zaigra i u svakoj utakmici do kraja natjecanja, neće sakupiti dovoljno naslova, piše Goal.com.

Utjeha za Begovića bi mogla biti ta da Engleski savez nije toliko strog oko pitanja dodjele medalja, a to potvrđuju i primjeri iz nekoliko prethodnih sezona.

Tako je Andrej Kramarić dobio medalju Leicestera iako je odigrao samo dvije premijerligaške utakmice prošle sezone, a sjećamo se i slučaja od pretprošle godine kada je Jose Mourinho insistirao da medalju dobije i Mark Schwarzer koji za Chelsea te sezone nije upisao niti jedan nastup.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije