Begović: Polako ću tražiti svoju šansu

A. Sokolović
Begović: Polako ću tražiti svoju šansu
Arhiv / Asmir Begović

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u ponedjeljak na Grbavici očekuje važan susret u Ligi nacija. Zmajevi će pokušati doći do novog trijumfa u duelu protiv Sjeverne Irske (20:45 sati) i tako se približiti plasmanu na Final Four i u diviziju A.

Jedan od onih koji će prvi put osjetiti nastup u novom takmičenju Europske nogometne federacija (UEFA) je i golman Bournemoutha Asmir Begović

Izgubio mjesto  

Nekada standardni "broj jedan", zbog nesuglasica sa selektorom Robertom Prosinečkim, izgubio je mjesto među stativama i ovo će biti njegov debi, s obzirom na činjenicu da je propustio pobjede nad Sjevernom Irskom (2:1) i Austrijom (1:0), jer nije dobio poziv.
 
S Begovićem smo razgovarali na Sarajevskom aerodromu gdje smo se sreli po povratku naše reprezentacije iz Rizea, gdje su Zmajevi odigrali 0:0 u prijateljskoj utakmici protiv Turske.
 
Begović je u četvrtak branio u drugom poluvremenu ne primivši gol dokazujući da se na njega može računati. 
 
"Bilo je super, uspjeli smo ostati ne poraženi i to je najvažnije. Ja sam zadovoljan što sam branio, uspio sam sačuvati mrežu i zadovoljan sam", kazao je Begović za Radiosarajevo.ba.
 
Radiosarajevo.ba: Asmire, koliko se promijenila ekipa u odnosu na period kada ste bili na golu?
 
Begović: Odmah po dolasku sam vidio da je ekipa mlada, ima tu dosta momaka koje tek upoznajem. Drago mi je da se ekipa pomlađuju, to je dobro, a evidentno je, ako gledamo rezultate, da to sve ide i dosta uspješno.
 
Radiosarajevo.ba: Da li Vam nedostaju Vedad Ibišević, Emir Spahić... kojih više nema među Zmajevima?
 
Begović: Naravno da mi fale, ali sve to nadoknadimo u telefonskim razgovoru, jer smo stalno u kontaktu. Zvjezdan Misimović je tu s nama, putuje na svaku tekmu i nekako mi je žao što su svi tako brzo otišli iz reprezentacije.
 
Radiosarajevo.ba: U Bournemouthu odlično branit, ekipa je na šestom mjestu, u zoni ste momčadi koje se bore za europsku scenu.
 
Begović: I mi smo iznenađeni kako nam sve ide dobro. Poklopili su se dobri rezultati, ekipa je u formi i pratimo ritam vodećih ekipa. Svjesni smo da će biti teško ostati u vrhu tabele, ali dok imamo šansu i dok nas ide, vrijedi se truditi i davati maksimum.
 
Asmir Begović - undefined

Arhiv: Asmir Begović 

Borba za Euro

Radiosarajevo.ba: U ponedjeljak nas očekuje važan duel sa Sjevernom Irskom. Tri boda su imperativ.
 
Begović: Velika stvar bi bila da pobijedimo. Ako budemo protiv Sjeverne Irske igrali kao u Belfastu, te nešto slično s Austrijom i u prvom poluvremenu protiv Turske, smatram da naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. S ova tri boda bismo bili korak bliže prvim mjestu u plasmanu u Diviziju A, a samim tim bismo se približili i eventualnoj prilici da i prije kvalifikacija za Euro dođemo u šansu da izborimo plasman na Europsko prvenstvo. 
 
Radiosarajevo.ba: Selektor Prosinečki je rekao da ćeš polako tražiti šansu, da Ibrahim Šehić trenutno ima prednost?
 
Begović: OK je to, sve je do selektora i to je to. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije