Baždarević: Očekujemo jaku i čvrstu utakmicu, ali imamo spreman odgovor

Radiosarajevo.ba
Baždarević: Očekujemo jaku i čvrstu utakmicu, ali imamo spreman odgovor
Ostalo je još nešto više od 24 sata do početka najvažnije utakmice za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji.

Protivnik našeg nacionalnog tima je direktni konkurent za drugu poziciju na tabeli, reprezentacija Grčke. Danas je na Bilinom polju održana press konferencija na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio selektor našeg nacionalnog tima Mehmed Baždarević.

"Svi znate da večeras imamo zadnji trening, na kojem ćemo definitivno odlučiti o startnoj postavi, jer imamo malih dilema koje ćemo sigurno večeras riješiti. Za Miralema Pjanića smo spremili rezervni plan, ali mislim da on neće biti potreban, jer je Pjanić dobro radio prethodnih dana i bit će spreman za svih 90 minuta", kazao je selektor Baždarević.

On je dodao i kako je dobra prednost za nogometaše BiH to što igraju pred domaćom publikom, ali da ne mora biti i ključna prednost.

"Svi smatramo da, ako igramo kući, postoji jedna blaga prednost. Ali prema iskustvima iz prošlosti, mislim, da to može biti jedna prednost, ali ne drastična, jer je važno kako će ekipa reagovati u jednom takvom ambijentu, pred publikom, kako bi pokazali da je prednost stvarna. Izuzetno je važna ova utakmica sa Grčkom, zbog čega je spremamo s velikim ambicijama i veoma odgovorno, te se nadam da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat", dodaoo je Baždarević.

Na pitanje kako će se reprezentacija ponašati ukoliko defanzivna igra Grčke bude prejaka, posebno na Edinu Džeki, selektor je šaljivo odgovorio da "to neće biti dovoljno".

"Oni će igrati ono što su zamislili, radi se o jako kvalitetnoj ekipi, ali i mi imamo igrača koji su itekako u stanju da odgovore. Očekujemo jaku i čvrstu utakmicu, ali isto ćemo i mi odgovoriti", istaknuo je selektor Baždarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije