Baždarević: Važno je da igrači dolaze s pozitivnom energijom na okupljanje

Radiosarajevo.ba
Baždarević: Važno je da igrači dolaze s pozitivnom energijom na okupljanje
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je danas s pripremama za duel šestog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji.

Pred našom reprezentacijom je najvažniji duel u kvalifikacijama. Protivnik je reprezentacija Grčke, direktni konkurent za drugu poziciju na tabeli.

Danas se selektor Baždarević pred početak priprema u Sarajevu obratio prisutnim predstavnicima medija. 

"Kao što sam rekao, važno je da nas podržite, a mi ćemo učiniti sve da se spremimo za ovu utakmicu koja je izuzetno bitna. Što se tiče dolazaka, ono što je predviđeno planom, svi stižu danas, osim onih koji su igrali sinoć u Turskoj i Grčkoj, te Miralema Pjanića i Harisa Medunjanina koji su zauzeti svojim klupskim obavezama. Mislim da će u nedjelju ekipa biti kompletirana. Ovi drugi dolaze, kao što ste već vidjeli, pojedinci su već tu, Edin Džeko, Senad Lulić i Vedad Ibišević dolaze za pola sata, tako da će večeras na treningu biti prisutno 20 igrača", rekao je Baždarević dodavši:

''Razloga za optimizam ima. Moramo biti sretni da igramo ovakve utakmice koje su najljepše, ali znamo da imamo mnogo odgovornosti i obaveza. Razloga za zabrinutost svakako ima. Nakon Milana Đurića, Seje i Emira koji nisu tu, izostanci Milićevića i Pavlovića, još ne znamo šta će biti s Vršajevićem, su glavobolje. To su sve glavobolje, ali ipak, moramo misliti na one koji su tu da što bolje odradimo ono što smo spremili kao program. Najvažnije je da su oni koji su ovdje zdravi i da radimo ono što je predviđeno planom i programom i da ćemo dati sve od sebe da osvojimo tri boda u Zenici."

Selektor je kazao da je važno da igrači dolaze s pozitivnom energijom i dobrim rezultatima.

"Umor je prisutan, ali imamo vremena do petka da se odmorimo i da tu njihovu pozitivnu energiju prenesemo na cijelu grupu i da spremni dočekamo Grčku koja neće biti nimalo lagan protivnik. Želimo napraviti dobar rezultat i odigrati dobru utakmicu."

Selektor grčke Michael Skibbe ima mnogo problema s povredama ključnih igrača, te bi im odgovarao i neriješen rezultat u Zenici. Grčka je poznata kao reprezentacija koja igra čvrsto, a novinare je zanimalo da li Zmajevi mogu ponoviti pobjedu od 3:1 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

"Možemo li ponoviti pobjedu od 3:1, teško je reći. Imaju problema kao i mi. Grčka je pokazala drugo lice u Belgiji u odnosu na utakmicu protiv nas u Grčkoj prema tome moramo biti spremni jer za protivnika imamo ekipu koja je čvrsta i agresivna, te koja zna iznenaditi u kontrama. Mislim da neće doći da se brane jer mogu biti rasterećeniji od nas. Moramo biti spremni za kompletnu utakmicu s mnogo htijenja i dobre igre, vidjet ćemo šta će biti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije