Operacija BiH protiv Grčke: Nekoliko Zmajeva kasnit će na okupljanje

Radiosarajevo.ba
Operacija BiH protiv Grčke: Nekoliko Zmajeva kasnit će na okupljanje
Nogometna reprezentacija BiH danas počinje pripreme za susret šestog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, koje je zakazano 9. juna u Zenici protiv reprezentacija Grčke.
Reprezentativci BiH prvi dio priprema odradit će u kampu FK Sarajeva u Butmir, a okupljanje počinje na Ilidži u hotelu Hercegovina.

Selektor Zmajeva Mehmed Baždarević zakazao je okupljanje u 12 sati.

Posljednji će na okupljanje doći Miralem Pjanić, koji će s Juventusom u subotu igrati finale Lige prvaka, a na pripreme će zakasniti i Riad Bajić koji ima obaveze prema svom klubu u Turskoj u Super ligi za vikend.

Također, prema informacijama iz tabora nogometne reprezentacije BiH, na pripreme će kasniti i Haris Medunjanin koji dolazi iz SAD-a, kao i Gojko Cimirot i Ognen Vranješ koji su sinoć imali obaveze

Zbog letova će kasniti Muhamed Bešić, Edin Višća, te i Asmir Begović koji je jučer finalizirao svoj transfer u u Bournemouth.

Selektor Mehmed Baždarević, prvi trening zakazao je danas za 18:00 sati.

Hotel_Hercegovina_Ilidza_RSA4.JPG - Počelo okupljanje Zmajeva: Na Ilidži se bruse krila za Grčku

Foto: Radiosarajevo.ba

Podsjećamo, popularni Meša je u posljednjem obraćanju medijima naglasio da očekuje tešku utakmicu protiv čvrstog protivnika koja igra discipliniran nogomet.

"Grci su protiv Belgije igrali disciplinirano, odgovorno i čvrsto, mogli su napraviti još bolji rezultat od remija. To je bio drugi tim u odnosu na onaj protiv kojeg smo igrali u Grčkoj. Očekujem da će igrati isto tako i u Zenici, a na nama je da ne srljamo i da pametnom, agresivnom i timskom igrom dođemo do povoljnog rezultata", rekao je selektor BiH.

Najbolji bh. nogometaši igrat će protiv Grčke 9. juna u 20.45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije