Baždarević: Spremamo se da pobijedimo, zadovoljni bi bili i s bodom

Anadolija
Baždarević: Spremamo se da pobijedimo, zadovoljni bi bili i s bodom
Zdravstveni bilten je dobar i sve je u najboljem redu. Sead Kolašinac se osjeća jako dobro. Nema i neće biti problema ni s ostalima.

Rekao je ovo Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine prije večerašnjeg treninga u Atini, javlja reporter Anadolu Agency (AA) sa stadiona ”Georgios Karaiskakis”.

"Nadam se da će svi naši igrači biti 100 posto spremni za sutrašnju utakmicu s Grcima"naglasio je. Vjeruje da BiH može uzeti važne bod(ove) u Grčkoj u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Dobro smo radili da sutra odigramo dobro. Ako budemo dobro igrali bit će i dobar rezultat. Mislim da je i remi dobar rezultat, iako smo se spremali da ne kalkulišemo u utakmici. Učinili smo sve i spremamo se pobijediti. Kažem igrat ćemo bez kalkulacija, ići na pobjedu, a ako se desi da se kući vratimo s neriješenim rezultatom nećemo biti nezadovoljni", istakao je Baždarević, dodavši:

"Ne bih se vraćao kroz historiju. Svaka utakmica ima specifičnost. Grci stvaraju novu ekipu, imaju dobre rezultate. Kvalitetni smo, imamo adute, igrače u dobroj formi. Bit će teška utakmica s puno trčanja. Budemo li se borili, možemo im napraviti puno problema."

Utakmica četvrtog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” između Grčke i BiH igra se na stadionu ”Georgios Karaiskakis” u Atini sutra, 13. novembra, s početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno u 20.45 po našem srednjoeuropskom vremenu.

Poslije tri odigrana kola, Belgija i Grčka imaju po devet, BiH šest, Estonija tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije