Baždarević: Puno smo trčali i puno smo se borili

Radiosarajevo.ba
Baždarević: Puno smo trčali i puno smo se borili
Radiosarajevo.ba / Mehmed Baždarević
Bosna i Hercegovina je slavila u Zenici na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Estonije rezultatom 5:0.

Predstavnicima medija se nakon utakmice obratio selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević, koji je bio zadovoljan viđenim.

"Mislim da sam i večeras povučen kao i sinoć i sasvim oprezan. Očekivao sam tešku utakmicu, ali golovi koji su pali na vrijeme su vjerovatno olakšali posao. Mi smo uradili ono što smo željeli na početku utakmicu i nismo dozvolili njima da urade mnogo. Puno smo trčali i puno se borili. Svi smo znali da ako uradimo ono što treba da uradimo možemo napraviti pozitivan rezultat."

"Bilo je jako važno startovati ovako. Bila je dosta dobra utakmica. Bilo je i perioda koje smo igrali malo nonšalantnije. Dobili smo 5:0 s dosta šansi. Nastojat ćemo da što bolje dočekamo Belgiju."

"Sigurno da svi znate koliko znači igrač kao Pjanić. Ostajem pri mišljenju da ova reprezentacija mora igrati kolektivno dobro i samo tako on može biti pravi. Mislim da je najbitnije da kolektiv dobro radi i dobro trči i samo to može biti vodilja ka pravom uspjehu - odlasku na Svjetsko prvenstvo."

"Zadovoljan sam Milićevićem koji je namjestio i gol s vrlo dobrim pasom. On zaslužuje i još više pažnje i nadam se da će biti osvježenje za ove kvalifikacijama."

"Sigurno da je bilo perioda kada smo igrali previše opušteno. Kada vodite 2:0 ekipe obično pritisnu još više, no sasvim je ljudski da bude opuštanja. Mislim da ima još stvari koje trebamo popraviti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije