Bayern na mukama prije 'Der Klassikera': Dva ključna igrača pod velikim upitnikom

0
Radiosarajevo.ba
Bayern na mukama prije 'Der Klassikera': Dva ključna igrača pod velikim upitnikom
Foto: X.com / Bayern protiv Borussie Dortmund

Nogometaši Bayerna mogli bi biti prilično oslabljeni za veliki derbi Bundeslige, subotnji dvoboj 27. kola na domaćoj Allianz Areni protiv dortmundske Borussije.

Povrijeđeni su i dalje prvi strijelac Bayerna Harry Kane, kao i golman Manuel Neuer te je moguće da će bez njih Bavarci pokušati osvojiti tri boda koja su im nužna za lov na vodeći Bayer. Trenutno klub iz Leverkusena ima čak deset bodova više od drugoplasiranog Bayerna.

Kane i Neuer nisu nastupili na posljednjim reprezentativnim susretima Engleske, odnosno, Njemačke. Kane je ozlijedio skočni zglob tokom posljednjeg prvenstvenog dvoboja protiv Darmstadta, dok je Neuer povrijedio butni mišić na treningu njemačke reprezentacije. Kane je s 31 pogotkom uvjerljivo najbolji strijelac Bundeslige.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Borussia Dortmund želi prekinuti užasan niz od devet Bundesligaških poraza u nizu od Bayerna, u subotu, 30. marta gostuje svom dugogodišnjem rivalu.

"Jednostavno je vrijeme. Naš cilj je da odemo u Minhen i da konačno preokrenemo tok i odemo kao pobjednici", rekao je trener Edin Terzić.

Bayern posljednjih godina ima itekako ugodna iskustva protiv Borussije (D) od koje nije izgubio ni jednom od 2019. godine. Borussia (D) je posljednji put u Münchenu pobijedila 2014. godine kada ju je vodio sadašnji trener Liverpoola Jürgen Klopp, prenosi Jutarnji.

Standings provided by Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije