Bayern "krade" uspješnog skauta Dortmunda koji će biti prvi pomoćnik Braci

Radiosarajevo.ba
Bayern "krade" uspješnog skauta Dortmunda koji će biti prvi pomoćnik Braci
EPA / Hasan Salihamidžić
Nakon što je Michael Reschke napustio klub, minhenski Bayern je u potrazi za njegovim nasljednikom. Reschke je bio tehnički direktor u Bayernu, a sada će biti sportski direktor Stuttgarta.

Međutim Reschkeov nasljednik neće popuniti njegovu poziciju, nego će doći na mjesto šefa skauta.

"U potrazi smo za skautom koji bi radio s Hasanom, ne tražimo tehničkog direktora", izjavio je prvi čovjek ekipe iz Minhena Uli Hoenes. Najveća želja Hoenesa je Sven Mislintat, čovjek koji je zaslužan za neke od najvećih transfera Borussije Dortmund.

Bio bi to možda i korak unazad za Mislintata s obzirom na to da je sada jedan od menadžera u Borussiji Dortmund, dok je kao skaut i šef skauta radio prije deset godina, kada je i stigao u Borussiju.

Zaslužan je za dolazak igrača poput Ousmane Dembelea, Raphaela Guerreira, Alexandera Isaka, Shinji Kagawe, Roberta Lewandowskog, Christiana Pulišića i brojnih drugih fudbalera čiji je talent do izražaja došao upravo u Dortmundu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije