Bayern do pobjede u sudijskom vremenu, novi poraz Dortmunda

Radiosarajevo.ba
Bayern do pobjede u sudijskom vremenu, novi poraz Dortmunda
Facebook / Slavlje igrača Bayerna
Danas je odigrano pet utakmica 20. kola njemačke Bundeslige, a postignuto je ukupno 12 golova.

Bayern je gostovao slabašnom Ingolstadtu i pokazao još jednom da se nalazi u maloj krizi igre. Iako su bili bolji većim dijelom meča, Bavarci su teško pronalazili put do gola domaćina, ali je u 90. minuti Arturo Vidal načeo mrežu domaćina, da bi Arjen Robben u 92. minuti stavio tačku na pobjedu Bayerna.

Bayer Leverkusen igra promjenljivo ove sezone. Danas su dočekali ove sezone sjajni Eintracht iz Frankfurta i slavili sa ubjedljivih 3:0 uz dva gola Chicharita i jedan Vollanda.

Borussia Dortmund je priredila još jedno neugodno iznenađenje svojim navijačima. Ovaj put poraženi su kod fenjeraša Darmstadta sa 2:1, te se i dalje nalaze van mjesta koja garantuju Ligu prvaka naredne sezone.

Leipzig je naveće iznenašenje ove sezone u Bundesligi. Prvi pratilac Bayerna danas je ugostio HSV koji već nekoliko sezona igra veoma loše. Ipak, danas je HSV napravio oznenađenje i slavio kod novog bundesligaša sa ubjedljivih 0:3, te se sada nalaze van zone ispadanja.

Slične partije kao i HSV pruža i Werder u zadnjih nekoliko sezona, a tako su nastavili i danas. U goste im je došla Borussia Monchengladbach i odnijela sva tri boda iz Bremena golom Hazarda (0:1). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije