Basakšehir ima priliku da se ekspresno osveti za poraz od Bešiktaša

0
Radiosarajevo.ba
Basakšehir ima priliku da se ekspresno osveti za poraz od Bešiktaša
Foto: EPA-EFE / Besiktas Super Lig

Uz utakmice Lige prvaka koje se igraju danas, na repertoaru se našla i utakmica Turskog kupa između Bešiktaša i Basakšehira u kojem će Basakšehir imati priliku da se ekspresno osveti za poraz od Bešiktaša u utakmici koja je igrana u sklopu Turske Super Lige u petak, gdje je Bešiktaš pobijedio sa 2-3.

Utakmica počinje u 18.45 sati na Vodafone Park stadionu, pred praznim tribinama radi restrikcija vezanih za COVID-19.

Bešiktaš je u fantastičnom naletu u kojem imaju samo 1 poraz u 20 utakmica odigranih u svim takmičenjima. Ono što zvuči još bolje je to da u ovaj susret ulaze nepobijeđeni u posljednjih 8 utakmica, uključujući i pobjedu protiv Basakšehira u gostima sa 2-3. Trenutno vodeća ekipa Turske Super Lige se nalazi i u sjajnoj napadačkoj formi, što govori i broj datih golova. U 28 utakmica su dali 62 gola, te uz utakmicu manje vode ispred Galatasaraya sa 2 boda.

Basakšehir samo par mjeseci nakon što su osvojili svoj prvi naslov prvaka Turske Super Lige se sveo na ekipu koja se bori za opstanak u ligi. Trenutno se nalaze u opasnoj zoni, na 18. poziciji, sa svega 29 bodova u isto toliko utakmica. Ključni razlog loše igre Basakšehira je to što imaju problem u napadu, te ne uspijevaju dati golove. To nam govori i podatak da do utakmice protiv Bešiktaša gdje su dali 2 gola, nisu uspjeli dati više od 1 gola u čak 11 utakmica. Od toga u 5 utakmica uopšte nisu dali gol, a čistu mrežu su održali samo 3 puta u posljednjih 15 utakmica.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je za ovu utakmicu ponudila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Bešiktaša 1,85, neriješeno 3,40, a na goste 4,10.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije