Barcelona tužila Neymara

Radiosarajevo.ba
Barcelona tužila Neymara
Ne smiruju se tenzije nakon što je Neymar u transferu stoljeća napustio Barcelonu i potpisao za PSG.

Podsjetimo Parižani su za Neymara izdvojili 222 miliona eura, ali i pored tolikog obeštećenja Barcelona ne može da se pomiri s činjenicom da je Brazilac napustio Camp Nou.

Katalonci su odlučili tužiti Neymara i traže od Brazilca da vrati 8.5 miliona eura, koliko je dobio na ime bonusa prilikom potpisa novog ugovora s klubom u oktobru prošle godine. Neymar je tada potpisao ugovor do 2021. godine, a Katalonci smatraju da nije izvršio ugovorom propisane obaveze nakon što je odlučio napustiti Barcelonu i potpisati za PSG.

"Barcelona je odlučila pokrenuti tužbu nakon što je Neymar odlučio otkupiti ugovor samo nekoliko mjeseci nakon što je potpisao produženje saradnje do 2021. godine", stoji u saopćenju Barcelone.

Ukoliko Katalonci dobiju tužbu Neymar će morati platiti 8.5 miliona eura i dodatnih 10 posto. Katalonci su zatražili od PSG-a da isplati dugovanje ukoliko Brazilac nije u mogućnosti da to napravi sam.

Katalonski klub je naveo kako je tužba podnijeta 11. augusta 2017. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije