Barcelona sutra predstavlja novog trenera

0
Radiosarajevo.ba
Barcelona sutra predstavlja novog trenera
Foto: EPA-EFE / Barcelona upisala prvu ovosezonsku pobjedu u Ligi prvaka

Xavi Hernandez postat će novi trener Barcelone.

Kako javljaju španski mediji, imenovanje se očekuje tokom petka, iako su se tokom četvrtka pojavile vijesti da bi mogao biti proglašen i danas. Ali, to je već manje važno, za sve navijače i simpatizere Barcelone najvažnije je da je napokon pronađen trener koji bi trebao probuditi 'uspavanu ljepoticu' iz noćne more kroz koju trenutno prolazi.

Xavi je sve vrijeme bio tu negdje kao potencijalni budući trener, ali Barcelona ga nije uspjela dovesti prošle godine. Tada je kormilo preuzeo Ronald Koeman, ali Nizozemac se našao u teškoj situaciji na početku nove sezone nakon što je otišao Messi, i svima je bilo jasno da on nije pravo rješenje za Barcu.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Kad je Joan Laporta definitivno prelomio oko Koemana, Xavi je bio prvi izbor. Njih dvojica su razgovarali, Xavi je rekao da je zainteresiran te je u srijedu delegacija Barcelone stiglo u Katar. Razgovori sa Xavijevim agentom protekli su na obostrano zadovoljstvo, ali malo teže išlo je s predstavnicima Al Sadda s kojima su u srijedu bili na zajedničkoj večeri.

Katarski klub nije se želio samo tako odreći Xavija s kojim ima ugovor, pa su pregovori nastavljeni i u četvrtak.

"Dva kluba su u razgovorima, to je pitanje zdravog razuma i stvar se bliži kraju. Uzbuđen sam. Obje strane znaju moje stajalište i nadam se da stvar može ubrzo biti riješena", izjavio je Xavi u srijedu.

Već iz njegovih riječi dalo se naslutiti da je konačni sporazum samo pitanje vremena.

"Moj dolazak u Barcelonu morao se dogoditi. Nije stvar u tome da sam ja Mesija, nego je potrebno vratiti uzbuđenje. Tamo je dobra ekipa, moramo naporno raditi. Svi trebamo gurati u istom pravcu. Veselim se tome", poručio je Xavi Hernandez.

Kao trener Xavi je s Al Saddom osvojio naslov prvaka Katara, dva Kupa, Superkup, dva Kupa Emira i katarski Stars kup. Iako je fudbal u Kataru daleko od kvaliteta La Lige, velika većina navijača Barcelone saglasna je da je upravo Xavi Hernandez idealan izbor za klupu posrnulog velikana.

Barcelona je za Xavija pripremila ugovor do 2024. godine, a jedino preostalo pitanje je na koji će se način aktualni trener Al Sadda razići sa svojim klubom. Oko toga su se u četvrtak lomila koplja na sastancima predstavnika Al Sadda i Barcelone, te su u javnost isplivale dvije opcije. Jedna je sporazum po kojem bi Xavi otišao bez odštete, eventualno s dogovorenom prijateljskom utakmicom dva kluba u nekom budućem terminu. Druga je da Katalonci uplate pet miliona eura, koliko iznosi otpusna klauzula u Hernandezovom ugovoru. Ali, to je posljednja opcija, ako se iscrpe sve mogućnosti u pregovorima. Izvori iz Barcelone tvrde kako su uvjereni da će sporazum biti postignut u petak, javio je Mundo Deportivo, prenosi portal sportske.jutarnji.hr.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije